Piatra Neamţ

articolul anterior articolul urmator

Zeci de pietreni trăiesc din deşeuri reciclate

0
14 May 2010 15:29:30
Autor: adevarul

Peste 30 de sărmani trec zilnic pragul centrului de colectare de la Remat, aducând tone de hârtie şi de resturi metalice. „Nouă ne pare bine că strâng deşeurile şi le aduc la noi. Eu lucrez aici de 23 de ani şi de atunci ştiu persoane care vin zilnic. Este mare lucru că împing peste cinci kilometri un cărucior încărcat pentru a lua bani de mâncare“, spune Cristian Trenchea, reprezentant Remat Neamţ.

Fierul vechi, mai bine plătit
Ionel Postelnicu (56 de ani) este unul din clienţii fideli ai Rematului, în special la  categoria hârtie şi carton. „Asta se găseşte mai uşor. Strâng cam 300 de kilograme pe zi. Fierul este scos mai greu din casă. Nu prea găsesc pe nimeni care să-l dea de pomană“, spune bărbatul. El câştigă cam 25 de lei pe zi, iar în zilele bune, când găseşte şi fier, primeşte până la 50 de lei. „Nu este mult, dar e mai bine decât deloc. Nu ducem lipsă de mâncare şi asta e cel mai important“, subliniază Postelnicu.


Cei mai câştigaţi de pe urma reciclării sunt cei care s-au specializat în colectarea de fier sau cupru. „Pentru un kilogram de cupru bucăţi plătim 17 lei. Aici este mai simplu. Unii aduc chiar şi 100 de kilograme odată pentru că vin cu căruţa. De asta strângem cam 10 tone de metal pe zi“, a precizat reprezentantul Remat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările