18 ani de închisoare pentru un profesor de istorie care a ucis o pensionară. Bărbatul fusese lăsat liber după ce înjunghiase o tânără acum patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Minciunescu a stat doar câteva luni într-un spital de psihiatrie FOTO: Denis Grigorescu
Alin Minciunescu a stat doar câteva luni într-un spital de psihiatrie FOTO: Denis Grigorescu

Tribunalul Argeş l-a condamnat la 18 ani de închisoare pe Alin Minciunescu (38 de ani), fostul profesor de istorie bolnav psihic care în august 2017 a înjunghiat mortal la Mioveni o pensionară de 68 de ani. Asta după ce în 2014 bărbatul avusese o tentativă de omor asupra unei tinere de 18 ani şi împotriva lui nu se luase nicio măsură de siguranţă.

În august 2017, Alin Minciunescu a înjunghiat mortal o femeie de 68 de ani chiar în centrul oraşului Mioveni, în faţa unei cofetării. Alin Minciunescu, fost profesor, a fost condamnat la 18 de ani de închisoare cu executare în regim de detenţie şi interzicea unor drepturi pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Sentinţa nu este definitivă. El a fost trimis în judecată, după ce, în decembrie 2017 a fost supus unei expertize psihiatrice. Expertiza medico-legală psihiatrică efectuată în cazul lui a stabilit că în momentul comiterii faptei a avut discernământ, dar unul scăzut.

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Argeş au stabilit ca Alin Minciunescu să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă – schizofrenie paranoidă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii. "În temeiul art. 188 alin. 1 - 189 alin. 1 lit. a C.pen., condamnă pe inculpatul MINCIUNESCU ALIN, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni, la pedeapsa de 18 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie în condiţiile art.60 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat", se specifică în sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Argeş.

Opinia publică încă se mai întreabă cum a fost posibil ca, după tentativa de omor de acum trei ani, fostul profesor să ajugă atât de repede în libertate şi să-şi pună planul criminal în aplicare. Avocata Simona Popescu, cea care l-a apărat pe fostul profesor în faza audierilor şi care între timp, a renunţat să-l mai reprezinte pe acesta, atrage atenţia că, în astfel de cazuri, legea are un caracter dispozitiv şi nu imperativ. Acest amănunt a făcut posibil ca, după episodul din 2014, instanţa să nu dispună nicio măsură de siguranţă în cazul bărbatului, care a ajuns să fie, atunci, internat voluntar la Spitalul de Psihiatrie Vedea – Argeş (unul fără măsuri de siguranţă) de unde a fost externat, în mai puţin de un an, când medicii au concluzionat că starea lui s-a ameliorat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite