Problema a fost ridicată în şedinţa Colegiul Prefectural Argeş de miercuri, 29 iunie.
„Aş vrea ca instituţiile care au atribuţii şi în acest sens să nu aştepte să se întâmple nenorociri. În judeţul Argeş, la acest moment, numărul urşilor este dublu faţă de optim. Specialiştii Gărzii Forestiere spun că sunt 800 de exemplare în condiţiile în care un număr optim ar fi de 400 de urşi", a precizat prefectul de Argeş, Radu Perianu.
„Să ceară sprijin primăriilor"
Vorbim despre o specie protejată pentru care Ministerul Mediului poate aproba recoltarea dacă animalul a ajuns în intravilan şi a produs pagube sau a pus în pericol vieţile oamenilor.
„Voi fi foarte atent la aceste probleme şi le transmit argeşenilor din zonele în care apar animale sălbatice în gospodării sau în apropierea lor, să ceară sprijin primăriilor pentru că prin intermediul lor se întrunesc comisiile care soluţionează problema, dar şi structurilor de ordine publică", a mai spus prefectul.
În ultimii ani, numărul cazurilor în care urşii au dat iama în gospodăriile din nordul judeţului s-au înmulţit şi, din păcate, au existat inclusiv victime omeneşti.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Specialiştii Gărzii Forestiere AU PRIMIT ORDIN SA SPUNA că sunt 800 de exemplare în condiţiile în care un număr optim ar fi de 400 de ,,urşi", a precizat prefectul de Argeş, Radu Perianu.'' Am corectat eu... Asa-numitii specialisti sunt niste împingatori de hârtii prin birouri si zic doar ceea ce li se ordona sa spuna ca sa nu-si piarda sinecura ....Avand in vedere ca un ,,trofeu de urs'' costa bani multi ( vezi cazul cu prințul p...loii care anul trecut a platit 7000 de euro ca sa ucida un urs) , se pare ca soarta ursilor e pecetluita !