Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Un cunoscut spital de recuperare din România, pe bază căruia, în 1975,  „învia” o staţiune montană, va fi reabilitat

0
16 Apr 2021 17:38:14
Autor: Cristina Stancu
FotoŞ CJ Argeş
FotoŞ CJ Argeş

Spitalul de Recuperare Brădet, unitatea sanitară din Argeş inaugurată în în urmă cu 46 de ani în staţiunea cu acelaşi nume, va intra într-un amplu proces de reabilitare cu fonduri europene.

Luni, 19 aprile, va începe, în sfârşit, execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.

Este vorba de un proiect finanţat din fonduri de coeziune, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei, sumă din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuţia beneficiarului, Consiliul Judeţean, proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat încă din 2018.
 
"În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol. De asemenea, se va construi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu", precizează CJ Argeş. 
 
Lucrările au o durată de execuţie de 5 luni.
 

Aer curat, pădure, ape sulfuroase

Spitalul de Recuperare Brădet Spitalul oferă şi asigură asistenţă profilactică, curativă şi de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat şi prin spitalizare continuă.
 
Unitatea este situată în satul Brădetu din comuna argeşeană Brăduleţ, într-o regiune cu tradiţie balneară, apele sulfuroase descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888 fiind la baza înfiinţării staţiunii Brădet.
 

Spitalul a revigorat staţiunea

Staţiunea a avut o perioadă de maximă dezvoltare până la declanşarea celui de-Al Doilea Război Mondial, când a intrat în declin.

Revigorarea staţiunii Brădet a început în anul 1975, când a fost inaugurat actualul spital, cladire monobloc cu 8 etaje şi o capacitate de 200 de paturi.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Transformare radicală în Parcul Lunca Argeşului. De la „fără  comercianţi” la „restaurante şi cafenele”

 Povestea bunicului care nu ratează niciun vaccin: „Vrea să mai trăiască. Are un cancer, sondă urinară şi alte afecţiuni” 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările