Începe Evaluarea Naţională 2021. La simulare, Argeşul s-a clasat pe locul trei în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ministerul Educaţiei
Foto: Facebook Ministerul Educaţiei

Săptămâna viitoare, pe 22 iunie 2021, începe examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de proba la Matematică, joi, 24 iunie 2021. Peste 4000 de elevi din Argeş ţintesc un loc la colegiile, liceele şi şcolile profesionale din judeţ.

Vineri, la sediul I.S.J. Argeş s-a desfăşurat activitatea de instruire a preşedinţilor şi a membrilor din centrele de examen şi evaluare pentru Examenul de Evaluare Naţională.

Examenul va începe la ora 9.00, însă accesul candidaţilor în săli este permis de la ora 8.00 până la ora 8.30.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare.

 Singurii care beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, sunt candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Candidaţii vor fi dirijaţi de către asistenţi, direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi aşezaţi câte unul în bancă, alfabetic.

Între orelel 8.30 şi 9.00, candidaţii vor fi legitimaţi şi vor primi explicaţii cu privire la modul de desfăşurare a probei.

De la ora 9.00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciornă. 

Candidaţii vor completa caseta de identificare (în maximum 15 de minute), iar asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta. 

Pentru probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2021, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Acestea se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri iniţiale. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor. 

La elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenţi. 

Amintim că Ministerul Educaţiei a redactat un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională în acest an şcolar (2020 - 2021). Ghidul conţine informaţii utile despre condiţiile de examen (informaţii de natură organizatorică & sanitară) şi despre desfăşurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informaţii despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestaţii), dar şi sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe.

La simularea Evaluării Naţionale, Argeşul s-a clasat pe locul trei în ţară 

În Argeş, dintr-un total de 4.418 elevi înscrişi la simularea Evaluării Naţionale (susţinute în intervalul 29-31 martie 2021), s-au prezentat, la proba de limba şi literatura română, 4023 elevi, iar la proba de matematică, 4005.

71,46% dintre elevii din Argeş care au participat la probele scrise ale simulării Evaluării Naţionale, au promovat. 

Au fost obţinute 4 note de 10 la limba şi literatura română şi 45 de note de 10 la matematică, la nivel de judeţ înregistrându-se o singură medie de 10.

Vă recomandăm şi: 

Evaluarea Naţională 2021. „Atenţie la neatenţie”: Două clipuri de pregătire pentru proba de matematică, la algebră şi geometrie 

Ghid Evaluare Naţională 2021. Cum se va desfăşura examenul de Capacitate

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite