Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Îngrijorător. Toate paturile de la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Piteşti, ocupate într-o singură noapte

0
14 Oct 2020 17:32:15
Autor: Denis Grigorescu
La Piteşti au fost aduşi pacienţi în stare critică din cinci judeţe FOTO: Spitalul Judeţean Argeş
La Piteşti au fost aduşi pacienţi în stare critică din cinci judeţe FOTO: Spitalul Judeţean Argeş

Creşterea dramatică a numărului de pacienţi diagnosticaţi cu SARS-CoV2, la nivel naţional a dus la ocuparea multor Secţii de Terapie Intensivă din ţară. Noaptea trecută, toate cele 12 paturi de la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Piteşti au fost ocupate.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, ce este amplasată în curtea Spitalului Judeţean Argeş, funcţionează, din nou, la capacitate maximă din dimineaţa zilei de miercuri 14 octombrie. La Piteşti, au fost aduşi cu ambulanţele, prin transfer, 12 pacienţi aflaţi în stare critică de la spitale din Ialomiţa, Sibiu, Bucureşti, Vâlcea şi Caraş-Severin.

Pe 5 august, 4 pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus erau trataţi în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Piteşti. Pe 9 august, Unitatea funcţiona la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate. Din prima săptămână a lunii septembrie şi până noaptea trecută (13-14 octombrie), în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă nu au mai fost trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Judeţean Argeş a devenit funcţională pe 31 iulie, după ce au fost finalizate toate procedurile de instalare şi aceasta a primit avizul de funcţionare din partea DSP Argeş.

Construită pe structura unui TIR, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Piteşti este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secţii de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate, pentru a putea oferi asistenţă medicală de specialitate pacienţilor în stare critică.

Vă mai recomandăm şi:

Un studiu japonez a arătat impactul umidităţii aerului asupra transmiterii SARS-CoV-2

Brutar turc din Buzău, mort de COVID-19. La începutul pandemiei donase spitalului 40.000 euro pentru cumpărarea unui aparat de respirat

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările