Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Şapte stăpâni de sclavi care au îngrozit România, condamnaţi la închisoare. Ce pedepse au primit

18
27 Jan 2018 15:54:11
Autor: Denis Grigorescu
Cerasela Onică, una dintre stăpânele de sclavi condamnate FOTO. Denis Grigorescu
Cerasela Onică, una dintre stăpânele de sclavi condamnate FOTO. Denis Grigorescu

La sfârşitul acestei săptămâni, încă şapte stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea. Sentinţa, pronunţată de Tribunalul Argeş, nu este definitivă. Stăpânii de sclavi trebuie să achite la trei victime daune de 60.000 de euro.

Pedepsele pentru cei şapte stăpâni de sclavi condamnaţi sunt cuprinse între 4 an şi 8 luni şi 13 ani de închisoare cu executare, după cum urmează: Grancea Petre – 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare; Grancea Maria – 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare; Grancea Laurenţiu – 13 ani închisoare cu executare; Grancea Alin – 7 ani şi 4 luni închisoare; Onică Cerasela – 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare; Furdui Ilie-Valentin–13 ani închisoare cu executare în regim de detenţie; Grancea Vasilica – 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare. Mai trebuie spus că la Cerasela Onică acasă a fost găsit sclavul în lanţuri a cărui imagine a făcut ocolul lumii. Toţi cei şapte condamnaţi sunt în prezent în arest la domiciliu.

Stăpânii de sclavi condamnaţi trebuie să plătească câte 20.000 de euro daune morale la trei dintre victime: Bratu Ion Cristinel, Arsene Daniel şi Stan Marcel.

În septembrie 2017, alţi cinci stăpâni de sclavi de la Berevoeşti au primit pedepse cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. În cazul lor sentinţa e definitivă.

Pe rol mai sunt încă trei procese cu alţi 26 de stăpâni de sclavi judecaţi.

Pe 13 iulie 2016, după luni întregi de investigaţii, sute de jandarmi şi mascaţi au descins la Berevoeşti şi au înconjurat satul Gămăceşti. Nu mai puţin de 38 de romi, membri ai nouă grupări interlope care acţionau în reţeaua ce racola, în comuna Berevoeşti (judeţul Argeş), persoane vulnerabile, printre care săraci, copii sau persoane cu dizabilităţi fizice ori psihice, au fost iniţial arestaţi preventiv. Anchetatorii vorbesc despre un dosar în care faptele de violenţă depăşesc orice închipuire. Romii sunt acuzaţi că pe parcursul a 12 ani au exploatat şi torturat 40 de persoane, inclusiv minori şi persoane cu dizabilităţi. Victimele erau bătute cu parul sau cu biciul, lăsate fără mâncare, legate cu lanţuri şi puse printre altele să strângă fecalele romilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Stefan din nord
27.01.2018, 16:00:28

Primarul localitatii si politistii cati ani de puscarie primesc ? Sa nu-mi spuna nimeni mie ca astia nu stiau ce se petrece sub nasul lor de de atatia ani de zile

+13 (13 voturi)
Hofner Hermann
27.01.2018, 19:06:43

Mi-ai suflat mingea din varfu' bocancului.

+5 (5 voturi)
Hofner Hermann
27.01.2018, 19:13:26

Sclavii aia, in primele declaratii au spus ca au muncit si in gospodaria primarului. Probabil ca mai tarziu au "uitat".

+10 (10 voturi)
Galeriu Crestinu
27.01.2018, 17:02:26

E adevarat ca sclavia se va generaliza in Romania odata cu consolidarea Regimului Dragnea de care nu scapa nimeni. Acesta este viitorul Romaniei, populatia e rasa pe creier si are deja IQ-ul acestor sclavi.

+5 (9 voturi)
m lupascu
27.01.2018, 18:24:20

- asta este tara esedeilor - am ajuns neoameni, sclavi, abandon scolar, copilasi morti prin spitale, refugiu economic - intr-un cuvant, tirania crimei organizata

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările