Piteşti

articolul anterior articolul urmator

A fost semnat contractul de proiectare pentru stadionul UEFA 4 din Piteşti. „Un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani”

5
6 Aug 2021 14:54:53
Autor: Cristina Stancu
Noul stadion este de categoria UEFA 4. Foto: Facebook Primăria Piteşti
Noul stadion este de categoria UEFA 4. Foto: Facebook Primăria Piteşti

Vineri a fost semnat contractul de proiectare pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”, un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale, al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă. Municipalitatea îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului.

Potrivit Primăriei Piteşti, echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Nicolae Dobrin” din Piteşti va fi coordonată de arhitecţii de la Tecon în calitate de proiectant general şi de inginerii de structură de la Popp şi Asociaţii. 
 
Echipa este alcătuită din specialişti, arhitecţi, ingineri de rezistenţă şi de instalaţii cu experienţă în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicaţi în realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu”, Steaua, Rapid, „Ilie Oană”, precum şi la un număr important de săli de sport şi bazine de înot în România.
 
"Municipalitatea piteşteană îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraş, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcţiuni sportive complementare - stadion şi bază de antrenament pentru fotbal, dar şi bază pentru atletism de înaltă performanţă, hoteluri, dotări comerciale, sportive şi de recreere pentru publicul larg şi spaţii de parcare ce vor deservi întregul amplasament[ Prim", precizează Primăria Piteşti.
 
Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA şi este finanţat din bugetul local.

"Este un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani!", mai precizează Primăria Piteşti.

Capacitate de 15.000 de spectatori

Obiectivul de investiţii „Construire stadion <<Nicolae Dobrin>>, municipiul Piteşti” este cuprins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii. 
 
"Va fi al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă! Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafaţa terenului de joc mixtă (hybrid grass) şi sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee şi un magazin de prezentare al FC Argeş de 175 de mp", se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.
 

 Dotări

Printre dotări se vor regăsi: sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antrenament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri etc.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Marian Petrescu
6.08.2021, 15:31:42

Astia de la CNI sunt experti la umflat preturi chiar si 3-4 ori ex:Stadion Ghencea capacitate 30000 de locuri 100 de milioane de euro..stadion E

+17 (17 voturi)
Marian Petrescu
6.08.2021, 15:34:23

Pe ce dracu am apasat..deci vroiam sa spun, Astia de la CNI sunt experti la umflat preturi chiar si 3-4 ori ex:Stadion Ghencea capacitate 30000 de locuri cost 100 de milioane de euro..stadion Espanyol Barcelona capacitate 40000 de locuri cost 60 de milioane de euro desi in Spania mana de lucru este de 3 ori mai scumpa.

+17 (17 voturi)
Q Q
6.08.2021, 19:56:18

Intrebarea e de ce in pitesti ?!

-7 (7 voturi)
Adi Bunea
7.08.2021, 00:03:34

Mai bine faceati dracului un spital. La fotbalul nostru de rahat cine naiba are nevoie de stadioane peste stadioane.

-8 (10 voturi)
fact check
7.08.2021, 08:17:30

bani aruncati in vant din buzunarul contribuabilului pentru imbogatirea unor analfabeti scoli nu, gradinite nu, spitale nu Auzi la el: cadou pentru pitesteni! Pitestenii stiu ca banii pentru stadion sunt bani reorientati de la drumuri, canalizare, etc?

+9 (9 voturi)
Modifică Setările