Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Acuze la adresa managerului Teatrului Davila din Piteşti: „Sunt angajaţi cu COVID-19, dar directorul pune presiune să nu se spună”. Ce spune managerul

8
17 Oct 2021 15:21:42
Autor: Denis Grigorescu
Angajaţii Teatrului Alexandru Davila spun că nici măcar nu li s-au dat măşti FOTO: observatordearges.ro
Angajaţii Teatrului Alexandru Davila spun că nici măcar nu li s-au dat măşti FOTO: observatordearges.ro

Într-o scrisoare trimisă presei, mai mulţi salariaţi ai Teatrului din Piteşti susţin că sunt zeci de angajaţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi îl acuză pe managerul Felix Goldbach că ar fi făcut presiuni asupra lor pentru ca aceste cazuri de infectări să nu fie făcute publice. Prefectura Argeş va face un control.

Iată ce spun angajaţii Teatrului Al. Davila din Piteşti în scrisoarea trimisă site-ului argesulonline.ro:

„Directorul Felix Goldbach ne-a spus că ne distruge dacă vom merge la Consiliul Judetean Argeş, la Prefectură sau la presă cu ceva. Sîntem însă vocea tuturor celor care de frică tac şi îndură. Situaţia de la teatru din ultima lună este extremă, de viaţă si de moarte. De o lună i s-a spus directorului că situaţia Covid-19 trebuie luată in calcul. A facut crize, iar când a apărut în presa locala un articol că la teatru e epidemie de covid ne-a injurat pe toţi de mamă şi de sfinţi, că nu vroia sa se afle. E vorba însă de viaţa a peste 200 de angajaţi care sunt obligaţi să muncească într-un focar de Covid. Sunt zeci de cazuri de pozitivi şi oameni care au simptome specifice Covid, dar directorul pune presiune pe toată lumea să nu se spună mai departe ca să nu se audă la Consiliul Judeţean, care îl poate destitui. Când cineva îi spune despre aceste nereguli înjură şi îi spune că are de-a face cu el dacă spune mai departe şi îl ameninţă că îl dă afară”. 

„Niciodată nu am fost testaţi”

În aceeaşi scrisoare, autorii acesteia precizează că ar exista cel puţin 33 de persoane de la teatru cu simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 şi acuză că în incinta teatrului nu s-au luat măsuri de prevenţie.

„În teatru materiale şi soluţii dezinfectante sînt doar din când în când la intrarea spectatorilor, cînd sînt reprezentaţii, de ochii lumii. Nu există afişe care să atenţioneze despre Covid, cînd aproape toate teatrele din România au luat măsuri pentru siguranţă. Noi niciodată nu am fost testaţi înainte de spectacol măcar cu test rapid şi tuşim la doi metri de primul rând cu spectatori.

Nimeni nu poartă mască în institutie pentru că nu ni s-a dat. Nici acum, cu atâtea cazuri, când unii dintre noi avem Covid, ne obligă să urcăm pe scenă. Oamenii au refuzat să joace într-un spectacol, mai ales că unii sunt bătrâni şi suntem 5 cu Covid in distribuţie. Văzând ca suntem înverşunaţi, a cerut să se pună în loc alt spectacol, dar sunt atât de mulţi oameni cu Covid încât nu a avut ce pune şi de aceea s-a suspendat”, mai spun angajaţii Teatrului Al. Davila în scrisoarea trimisă site-ului argesulonline.ro.

Ce spune directorul teatrului: „Mereu am luat măsuri sporite de siguranţă”

 

„Se va face o anchetă acolo pentru stabilirea adevărului. Instituţia Prefectului nu se antepronunţă cu privire la veridicitatea acestei scrisori, dar consideră această scrisoare o sesizare şi se vor face verificări!”, precizează Lucian Ionescu, subprefectul cu atribuţii de prefect al Argeşului.

„Adevărul” l-a contactat şi pe managerul Felix Goldbach, plecat în aceste zile la un festival de teatru la Chişinău, pentru a îşi spune punctul de vedere cu privire la acuzaţiile angajaţilor.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, acuzatoare la adresa conducerii Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, aş dori să precizez că niciodată nu am avut în intenţie să ascundem sau să trecem cu vederea aspectele legate de eventualele infectări cu Covid 19 în rândul personalului teatrului Alexandru Davila. Întotdeauna am luat măsuri sporite de siguranţă; oamenii au purtat măşti şi au lucrat distanţaţi fizic. Am cunoştinţă de toate cazurile care sunt evidenţă la acest moment. Cei care au făcut deplasarea la Chişinău cu ocazia festivalului Festis nu au nicio problemă de sănătate întrucât fie sunt vaccinaţi fie şi-au făcut test înaintea plecării. Aş vrea să mai spun că eu însumi sunt vaccinat şi nu am simptome Covid”, a declarat pentru „Adevărul” Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Vă mai recomandăm şi:

Angajaţii Teatrului Al. Davila cer ca actorul Bebe Cotimanis să rămână manager. CJ Argeş vrea să pună un manager „cu limbaj vulgar şi agresiv“

Bebe Cotimanis: „Am venit la teatrul din Piteşti din pasiune, nu ca să fur. Am bani din munca mea. Pot face liniştit 1.000 de euro în maximum două zile”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

IOR
17.10.2021, 15:24:36

asta incepe incet incet sa arate ca si "cotele apelor Dunarii". sorry pentru aia nascuti dupa 1989. singura chestie unde apare diferenta intre voi si vestici e ca voi ii contabilizati pe nevaccinati. dati frumos afara din spitale nevaccinatul si o sa fiti in grafice. daca tot mingiati pe cap ciuma, nu veti ajunge nicaieri. intrebati talibanul nevaccinat cite alte vaccine a facut pina acum, si de ce tocmai pe asta nu vrea sa-l faca.

-2 (4 voturi)
Stan Toma
17.10.2021, 15:24:44

Alți nevaccinati ?

-10 (10 voturi)
Alexe Radu
17.10.2021, 15:37:24

Nu mai reclamati stimati artisti , ca veti fi declarati antisemiti ! Aveti ca director un Felix Goldbach , asa ca grija mare ... Nu uitati de Maia Morgensten , directoare la TES sau Erwin Simsensohn de la Constanta , ca acestia cand au fost atinsi cu o pană , au sarit in sus ca romanii sunt antisemiti . Toti cei trei mentionati sunt genul pompierului piroman ...

-6 (12 voturi)
Victor Nagy
17.10.2021, 17:39:27

........... "Nu mai reclamati stimati artisti , ca veti fi declarati antisemiti !" Exact in genul acesta voiam sa scriu . Nu se sesizeaza d-l Mrariu ? !

-5 (5 voturi)
Andrew Smith
17.10.2021, 21:57:27

Iata o selectie (probabil incompleta) a minciunilor si dezinformarii postate astazi, 17 Octombrie, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/Minciuni-antivacciniste-17-Octombrie-2021---forumurile-Adevarul-10-17 Citeste si afla ce minciuni te-au determinat sa nu te vaccinezi inca.

+13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările