Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Amendă de 1.600 de lei pentru un angajat al Teatrului Alexandru Davila, în scandalul cu acuzaţii de presiune pentru muşamalizarea cazurilor COVID

0
20 Oct 2021 21:02:51
Autor: Cristina Stancu
Foto: Facebook Teatrul Alexandru Davila
Foto: Facebook Teatrul Alexandru Davila

În urma informaţiilor cu privire la posibilitatea existenţei unui focar COVID în Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, Instituţia Prefectului a solicitat Direcţiei pentru Sănătate Publică Argeş efectuarea unui control la faţa locului, iar verificarea s-a încheiat cu o amendă, dar şi alte măsuri.

 
Într-o scrisoare trimisă presei, săptămâna trecută, mai mulţi salariaţi ai Teatrului din Piteşti precizau că sunt zeci de angajaţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi îl acuzau pe managerul Felix Goldbach că ar fi făcut presiuni asupra lor pentru ca aceste cazuri de infectări să nu fie făcute publice. 
 
În scrisoare se vorbea de cel puţin 33 de persoane cu simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 şi se mai spunea că în incinta teatrului nu s-au luat măsuri de prevenţie.
 
Instituţia Prefectului a solicitat Direcţiei pentru Sănătate Publică Argeş efectuarea unui control la faţa locului. Au fost constatate urmatoarele:
 
"La data controlului (18.10.2021) nu se desfăşurau spectacole sau repetiţii în Teatrul Alexandru Davila. 
 Persoanele existente purtau corespunzător masca de protecţie. Sunt implementate circuite funcţionale  (prin marcaje) privind accesul şi ieşirea spectatorilor, existând uşi separate, cale de acces separată de cea a spectatorilor pentru salariaţi, pozitionarea publicului pe scaune în  sala de spectacole se realizează pe principiul un scaun ocupat, un scaun liber. La intrarea în unitate sunt montate dispensere cu substanţe pentru  dezinfecţia mâinilor salariaţilor şi spectatorilor, dar produsul existent la momentul controlului era neconform, nefiind avizat de Ministerul Sănătăţii", precizează, miercuri seara, Instituţia Prefectului Argeş.  
 
La momentul controlului, în dotare a fost găsit termometru non-contact pentru măsurarea temperaturii şi s-a constantat că se realizează triajul observaţional al salariaţilor şi publicului şi, potrivit DSP,  există procedură operaţională pentru situaţia în care unei persoane sau unui grup de persoane nu i se permite accesul la eveniment în urma triajului.
 
Şi existenţa unor infectări se confirmă, însă, potrivit Instituţiei Prefectului, numărul celor depistaţi pozitiv  e altul. 
   
"Cinci salariaţi (din compartimente/servicii diferite: doi actori, un economist, un referent salarizare şi un  şef birou marketing) au anuntat telefonic faptul ca sunt pozitivi COVID-19 (unul din 03.10.2021, unul din 07.10.2021, unul din 11.10.2021, doi din 15.10.2021) şi sunt izolati. Mai sunt doi salariaţi carantinaţi în urma contactului cu un caz confirmat pozitiv (din familie)", mai precizează Instituţia Prefectului Argeş.
  

Persoana responsabilă cu aprovizionarea a fost amendată

Ultimul spectacol al teatrului s-a desfăşurat în 16.10.2021 cu nouă spectatori. În distribuţia acestuia nu au fost actorii confirmaţi pozitiv COVID-19.
 
"Faţă de aspectele mai sus menţionate s-au luat următoarele măsuri: A fost sancţionată contravenţional persoana responsabilă cu aprovizionarea Teatrului Alexandru Davila, cu amendă în valoare de 1.600 lei. S-a impus aprovizionarea de urgenţă a unităţii cu produse biocide avizate M.S. şi efectuarea de operaţiuni de dezinfecţie cu firmă specializată. S-a recomandat ca serviciul de medicina muncii să evalueze situaţia, în actualul context epidemiologic din unitate şi să informeze DSP Argeş", mai precizează Instituţia Prefectului Argeş. 
 
Controlul s-a desfăşurat pe o perioadă de două zile, luni făcându-se verificări la faţa locului, iar marţi solicitându-se prezenţa conducerii la sediul DSP pentru verificarea documentelor justificative. 
 
Vor urma noi controale la Teatrul Alexandru Davila pentru constatarea îndeplinirii sarcinilor solicitate de către DSP şi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2.
 

 Vă recomandăm să mai citiţi:

 Acuze la adresa managerului Teatrului Davila din Piteşti: „Sunt angajaţi cu COVID-19, dar directorul pune presiune să nu se spună”. Ce spune managerul
 
 Creştere de 48% a preţului local al energiei termice în Piteşti. Cât va fi subvenţia la căldură şi apă caldă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările