Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Amenzi de zeci de mii de lei pentru comercianţii celebrilor mici de Deduleşti. Ce nereguli mari au fost găsite

23
8 Jun 2021 11:09:50
Autor: Denis Grigorescu
Patru terase au fost închise de comisarii ANPC FOTO: mapio.net
Patru terase au fost închise de comisarii ANPC FOTO: mapio.net

Zeci de comisari de la ANPC au verificat mai mulţi comercianţi ce comercializau pe Dealul Negru celebrii micii de Deduleşti. Iar controalele s-au lăsat cu amenzi mari.

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranţei Alimentare, marcată pe 7 iunie.

Echipe de comisari OPC din judeţele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au controlat cinci operatori economici, care îşi desfăşurau activitatea la popasul din satul Deduleşti din Argeş- popas cunoscut publicului larg pentru celebrii mici aflaţi la vânzare în această zonă -, la patru dintre aceştia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentaţie publică.

După controale au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 93.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kilograme de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei.

Principalele abateri constatate de comisari au fost: Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora; utilizarea de spaţii frigorifice neigienizate; comercializarea unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare; nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor (ex. Nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător).

Vă mai recomandăm şi:

Comisarul şpăgar de la Protecţia Consumatorului, promovat la achiziţii publice fără să aibă studiile necesare

 

Cum evitaţi achiziţionarea jucăriilor periculoase, la ce trebuie să fiţi atenţi


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

gyll
8.06.2021, 11:25:47

Asta așa, ca micii de la Dealul Negru nici unde în țară.

+5 (9 voturi)
BYBY BYBYKU
8.06.2021, 11:39:50

poate ca in micii de la Dedulesti era prea multa carne de la porci de casa de pe sate fiind mai buni. Lumea trebuie sa consume aia de la Supermarket cu porku umflat prin Germania si Polonia. Micii la tejghea au cam aceleasi procedee si metehne traditionale peste tot .

+2 (20 voturi)
gyll
8.06.2021, 12:11:49

Cam așa este, cât despre cei din supermarket să știi că mulți sunt din porci crescuți în România. Vezi, spre exemplu, cu cine colaborează Selgros și ce face în măcelăriile proprii.

+7 (9 voturi)
ovidiu preda
8.06.2021, 11:37:19

Cauta si ei o spaga

-3 (7 voturi)
Chifu Marius
8.06.2021, 11:55:07

Oricum trebuia sa fi nebun sa mananci de acolo. „-Sunt proaspeti micii? - Sigura că sunt! Acum un sfert de ora latrau in parcare.”

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările