Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Avalanşă de cereri depuse la Primăria Piteşti pentru ca Bianca Andreescu să fie declarată cetăţean de onoare: „N-am pus încă în discuţie subiectul“

3
23 Dec 2019 12:30:56
Autor: Denis Grigorescu
Bianca e revelaţia tenisului mondial în 2019, după ce a câştigat US Open FOTO Getty Images
Bianca e revelaţia tenisului mondial în 2019, după ce a câştigat US Open FOTO Getty Images

Câştigătoare la US Open şi ajunsă pe locul cinci în lume după un sezon de vis, Bianca Andreescu are mari şanse să primească în 2020 titlul de cetăţean de onoare al Piteştiului, oraşul unde şi-a început cariera.

Bianca a început tenisul la 6 ani şi jumătate la Piteşti, unde a jucat 2 ani şi jumătate.

Peste 100 de oameni au solicitat Primăriei Piteşti în ultimele săptămâni, atât telefonic, cât şi prin scrisori, ca jucătoarea de tenis Bianca Andreescu, revelaţia anului în tenisul mondial, să fie făcută Cetăţean de Onoare.

”Am primit extrem de multe cereri în ultimele săptămâni ca să îi acordăm Biancăi Andreescu titlul de Cetăţean de Onoare al Piteştiului. Am primit, dacă nu mă înşel, peste 100 de telefoane şi scrisori cu această propunere. Nu am pus încă în discuţie în consiliul local acest subiect. Am avut şi o întâlnire cu colegii din primărie legat de această propunere şi ne gândim foarte serios să facem un proiect de hotărâre de consiliu local pentru a-i acorda acest titlu unei jucătoare excepţionale şi care a jucat în primii ani ai carierei sale la Piteşti. Este onorant pentru Piteşti că o jucătoare cu o asemenea ascensiune fabuloasă la doar 19 ani şi-a început cariera în municipiul nostru. Ne dorim de asemenea să o invităm pe Bianca Andreescu la ediţia din 2020 a Simfoniei Lalelelor, cea mai mare expoziţie dendro-floricolă din România. Bianca are foarte mulţi fani la Piteşti şi ar fi o mare bucurie să o avem oaspete pentru câteva zile la noi. Îi vom face probabil o invitaţie până la sfârşitul lunii ianuarie 2020 pentru ca Bianca Andreescu să vină la Simfonia Lalelelor. Sperăm ca programul să îi permită să vină măcar două-trei zile la Piteşti”, spune Cornel Ionică, primarul Piteştiului.

Bianca Andreescu a fost desemnată în 2019 sportiva anului în Canada, marcând astfel o nouă premieră: a devenit prima jucătoare de tenis care primeşte prestigiosul premiu Lou Marsh. Sportiva de origine română a fost recompensată după un sezon de vis, care i-a adus primul titlu de Mare Şlem al carierei, la US Open, dar şi debutul în Top 5 WTA.

Bianca Andreescu a pierdut doar şapte partide în 2019, obţinând 48 de victorii. Ascensiunea ei a fost cu adevărat fulminantă: a început anul în afara Top 150 şi l-a terminat pe poziţia a cincea, cu trei trofee de calibru în cont şi peste şase milioane şi jumătate de dolari în cont.

Bianca a făcut primii paşi în tenis chiar la Piteşti, cu antrenorul Gabriel Hristache, un apreciat descoperitor de talente. Mama Biancăi, Maria Andreescu, a avut o tentativă de a se întoarce acasă, când Bianca avea numai 5 ani. S-a oprit la Piteşti, unde familia Andreescu avea un apartament, şi a început o afacere. Soţii Andreescu emigraseră în Canada la mijlocul anilor '90, cu viză obţinută în Ungaria. Maria Andreescu a decis să se întoarcă în România fiindcă şi-a dorit foarte mult ca Bianca să beneficieze de sistemul românesc de învăţământ. A rezistat doar trei ani în România, timp în care s-a lovit de piedicile „rezervate“ micilor oameni de afaceri de statul român. În acest timp, totuşi, Bianca a făcut primii paşi în tenis, cu un antrenor român de la Piteşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

rica venturiano studinte-n drept si publicist
23.12.2019, 15:49:04

comportament de pigmei care se gudura pe langa niste unii care nu dau doi bani pe ei. Fatuca a subliniat in repetate randuri ca n are nicio treaba cu Romania.De abia ingaima trei vorbe . Cand veti termina cu mentalitatea de vasali inferiori fata de restul lumii?

+1 (1 vot)
Musceleanu
26.12.2019, 06:33:24

Hai sa-i onoram in loc pe acestia " Jafuri de sute de mii de euro comise la pont în vile de lux. Unul din cei doi hoţi era şi proxenet " caci sint multi si ne-au adus renume ...(((

+1 (1 vot)
Musceleanu
26.12.2019, 06:24:21

Merita sa fie considerata Cetatean de onoare deoarece s-a nascut pe aceste meleaguri si prin munca si-a creiat personalitatea si renumele printre straini ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările