Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Avertisment Salvamont: „Suntem asaltaţi insistent de viteji care cred că la munte nu ar fi risc de infectare cu noul virus“

1
2 Apr 2020 16:06:44
Autor: Denis Grigorescu
Salvamontiştii sunt asaltaţi de cereri de la persoane care vor să vină la munte FOTO: arhiva Adevărul
Salvamontiştii sunt asaltaţi de cereri de la persoane care vor să vină la munte FOTO: arhiva Adevărul

În contextul pandemiei de coronavirus, salvamontiştii din Argeş se confruntă cu un fenomen nou, care poate genera probleme. În fiecare zi, salvatorii montani sunt asaltaţi de cereri de la diferite persoane care vor să vină la munte, crezând că acolo ar putea fi feriţi de coronavirus.

Conducerea Salvamont Argeş a postat în acest sens un avertisment ferm pe pagina proprie de Facebook. Iată ce au scris cei de la Salvamont Argeş într-o postare devenită virală: „Cabanierii din creasta Făgăraşului, ca şi cei de la baza muntelui, au început să fie asaltaţi cu insistenţă cu telefoane date de viteji care s-au gândit că în munte nu ar fi risc de infectare... şi ce tare ar fi să mergi la munte în perioada asta!

Am vrea să le comunicăm bravilor munţomani (doar munţomani pot fi, în niciun caz montaniarzi) că toţi colegii noştri sunt implicaţi în activităţi care presupun un anumit grad de risc de contaminare. Traseele montane sunt închise, la fel şi cabanele, care nu au voie să primească turişti. Am renunţat la patrulările preventive, pentru a ne putea concentra în alte domenii dictate de moment, tocmai bazându-ne pe bunul simţ, responsabilitatea şi spiritul civic al celor care merg pe munte.

Credeţi-ne că nu ne-ar face nicio plăcere să ne intersectăm cu NIMENI până nu se normalizează situaţia. Nu se ştie ce schimb de virusuri facem, având în vedere activitatea noastră sau a dumneavoastră... NU sunteţi în siguranţă pe munte, ci acasă! Nu ne forţaţi să vă înlesnim o amendă, tocmai acum, când au crescut substanţial! Vă mulţumim pentru înţelegere!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ovidiu preda
2.04.2020, 17:15:30

Daca nu pastreaza distanta fata de urs....

Modifică Setările