Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei florale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperită la jumătatea secolului al XX-lea în America de către medicul de origine engleză Edward Bach, terapia florală are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind practicată pe scară largă în Europa de Vest şi peste Ocean. Aflaţi din materialul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei florale.

După cum precizează fitoterapeutul Raluca Moraru, ”terapia cu flori vă poate ajuta să amelioraţi o gamă largă de probleme de sănătate. Această terapie este una ieftină, fără efecte secundare, eficientă şi uşor de utilizat. Principiul pe care se bazează terapia cu flori este acela că, în multe cazuri, afecţiunile de care suferim sunt doar o rezultantă a unor tulburări psihoemotionale apărute în urmă interacţiunii cu ceea ce ne înconjoară sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut şi pe care nu am reuşit să le uităm. Extrasele de flori au rolul de a diminua toate aceste conflicte interioare şi de a restabili armonia organismului. Concret, după un interviu prealabil, pacientului i se da o sticluţă cu esenţă. Terapeutul va stabili individualizat şi numărul de picături necesare pentru tratament”.

Considerând că toate bolile corpului fizic sunt cauzate de stări psihice, doctorul Bach a definit 38 de stări sufleteşti care destabilizează echilibrul sistemului, favorizând apariţia bolilor. El le-a împărţit în 7 grupe principale ce reprezintă tot atâtea conflicte fundamentale din noi înşine: frica, nesiguranţa de sine, interes redus faţă de prezent, singurătatea, hipersensibilitatea la idei şi influenţe exterioare, grija exagerată pentru bunăstarea celor din jurul nostru. Fiecărei grupe îi corespund anumite esenţe florale.

Afecţiunile ce se pot trata prin terapia florală sunt numeroase, de la nevroză anxioasă, depresie şi atac de panică până la anorexie, bulimie şi lipsa de concentrare.

”Terapia florală este recomandată pentru orice vârstă, de la copii de 3-4 ani şi până la persoane în vârstă. Picăturile nu au efecte adverse şi nu există vreun pericol de reacţii alergice. Repet însă, înainte de a face o terapie florală, trebuie consultat un specialist pentru a vedea ce plante sunt recomandate în funcţie de afecţiuni”, mai spune Raluca Moraru.

Iată câteva dintre plantele lui Bach şi afecţiunile pentru care acestea sunt indicate. Cicoarea este pentru persoanele posesive şi egosite. Ulmul înlătură senzaţia de suprasolicitare, istovire, deznădejde, descurajare, părăsire, sentimentul că nu mai puteţi face faţă sarcinilor şi responsabilităţilor cotidiene.

Corcoduşul este folosit atunci când apare sentimentul de teamă faţă de propriile reacţii emoţionale.

Orice probleme medicale aveţi, nu vă trataţi singuri şi cereţi sfatul unui medic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite