Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Care sunt cele mai nocive fructe din punctul de vedere al conţinutului de pesticide

2
7 Apr 2017 04:05:51
Autor: Denis Grigorescu
Căpşunele de pe piaţă conţin în medie 54 de pesticide
Căpşunele de pe piaţă conţin în medie 54 de pesticide

Introduse în grădinărit acum peste 75 de ani, pesticidele prezintă şi o serie întreagă de pericole, în special asupra celora care consumă fructe tratate cu aşa ceva. Iată care sunt cele mai nocive fructe, din punct de vedere al numărului de pesticide, conform unui studiu recent al Environmental Working Group (EWG), o organizaţie americană cu sediul la Washington D.C.

Renumite pentru vedere, sănătatea oaselor şi calmarea inflamaţiilor, căpşunele conţin în medie 54 de pesticide, iar nouă dintre acestea sunt cancerigene. În medie, 77,5% dintre căpşune prezintă substanţe cancerigene.

Indicate pentru îmbunătăţirea vederii şi boli cardiovasculare, afinele conţin şi ele nu mai puţin de 52 de pesticide, conform studiului realizat de către Environmental Working Group. După cum se precizează în acelaşi studiu, 34,8% dintre afine conţin substanţe cancerigene.

Şi foarte popularele piersici conţin nu mai puţin de 62 de pesticide, dintre care 10 cancerigene. 31,1% dintre piersici conţin substanţe cancerigene, conform specialiştilor americani. Piersicile sunt indicate pentru anemie, digestie, gastrită, dar şi pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Şi merele conţin un număr mare de pesticide, nu mai puţin de 42, dintre care şapte cancerigene, se precizează în studiul specialiştilor de la EWG. 87,9% dintre mere conţin substanţe cancerigene. Ca beneficii dovedite, merele sunt indicate pentru tratarea astmului, obezităţii şi diabetului.

Nectarinele conţin 33 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. 32,3% dintre nectarine conţin substanţe cancerigene. Nectarinele previn bolile de inimă, degenerarea maculară şi cancerul (cele netratate).

Şi strugurii au un număr mare de pesticide, 34 în total, dintre care patru sunt cancerigene. 16,8% dintre struguri conţin substanţe cancerigene, conform cercetătorilor americani. Strugurii sunt indicaţi în tratarea astmului, problemelor de inimă şi migrenelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Scorilo
7.04.2017, 09:24:26

Sa mancam carne !

-1 (1 vot)
Romanul
7.04.2017, 09:35:52

Sunt unul dintre cei care citesc astfel de articole de informare. În fiecare zi altele bombe. Daca pui informațiile cap la cap rezultă că nimic nu mai poate fi consumat. Și totuși nu este așa. De exemplu, cartoful, da, este puternic chimizate chiar și în România din cauza gândacului vărgat. Dar fructele noastre, repet ale noastre , inca sunt bune și nechimizate. Condiția este sa le cauți și să le preferi celor din lanțurile de magazine care ne aduc mere din Polonia și Africa de Sud, cartofi crescuți în Egipt în nisip, citrice turcești, roșii tot de pe acolo, etc. Daca la fructe exotice nu avem alternativa, la cele autohtone da. Atenție și la banalele buruieni și legume crescute in solarii, s-au prostit și românii în goana după câștig și ne livrează roșii coapte forțat, salate puternic chimizate, etc. De exemplu , trebuie să fii inconștient sa dai unui copil, acum căpșuni mari și semicoapte aduse de prin Spania, fara gust și pline de ........Hai să mă opresc aici, fiecare face cat ii duce neuronul. Și nu mă pot abține să nu dau exemplul unor țărani prosti cu vaca in curte care dau la copii iaurt......Ăla cu mult calciu și vitamine, care face minuni in orice domeniu.........

-1 (1 vot)
Modifică Setările