Câţi dintre copiii cu SHU au consumat brânză de tipul celei depistate cu E.coli. Ancheta ia în calcul şi consumul alimentului de către părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit DSP Argeş, unul dintre copiii decedaţi din cauza sindromului hemolitic uremic şi un altul dintre micuţii internaţi la Marie Curie cu acelaşi diagnostic ar fi consumat acelaşi tip de brânză de vaci ca cel în cazul căruia s-a descoperit bacteria E.coli. Şeful DSVSA Argeş spune însă că cel puţin lotul incriminat nu are legătură cu moartea micuţilor cu SHU, care a survenit înainte de fabricarea produsului incriminat.

   

„Avem în anchetele epidemiologice doi copii ai căror părinţi au declarat că micuţii au mâncat acest tip de brânză (…) Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit a consumat acest tip de brânză (…). Vom afla şi de la ceilalţi părinţi dacă au consumat copiii sau chiar părinţii, pentru că ar putea fi vorba de transmitere interumană, de la mamă la copil sau de la părinţi la copil”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.

Lotul cu probleme, în care s-a descoperit bacteria E.coli, serogrupul 026, a conţinut 25 de kilograme de brânză şi a fost produs în urmă cu o săptămână. Conducerea  DSVSA Argeş a precizat că, în condiţiile în care brânza a fost fabricată pe 22 februarie, lotul incriminat nu are legătură cu decesele copiilor, care s-au produs înainte de această dată.

"Brânza din acest lot a fost produsă pe data de 22 februarie, deci nu are nicio legătură cu copiii care s-au îmbolnăvit înainte", a declarat Saniel Lup, directorul DSVSA Argeş.

Este însă dificil de stabilit dacă anterior acestui lot au mai existat cantităţi de brânză cu E.coli, fabricate de producătorul argeşean, asta pentru că loturile anterioare au fost epuizate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite