Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Ce spitale din Argeş vor primi pacienţi suspecti sau confirmaţi cu coronavirus: „Numărul va creşte progresiv, în funcţie de necesităţi“

0
3 Apr 2020 19:43:48
Autor: Cristina Stancu
Spitalul de pediatrie este una dintre unităţile care vor trata pacienţi COVID-19. Foto: Cristina Stancu
Spitalul de pediatrie este una dintre unităţile care vor trata pacienţi COVID-19. Foto: Cristina Stancu

Numărul unităţilor spitaliceşti din Argeş care vor primi pacienţii suspectaţi sau confirmaţi cu coronavirus va creşte progresiv, în funcţie de necesităţi.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit astăzi în şedinţă şi au luat mai multe decizii importante pentru organizarea sistemului sanitar din Argeş, în lupta cu virusul COVID-19.  

Numărul unităţilor spitaliceşti din Argeş care vor primi pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus se va suplimenta în funcţie de necesităţi. În hotărârea CJSU de vineri au fost stabilite următoarele unităţi sanitare care vor primi cazurile de COVID-19: 

- Spitalul Orăşenesc Mioveni, 2 corpuri de clădire (sediul vechi) – pentru adulţi suspecţi şi confirmaţi;

- Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia Boli Infecţioase în 2 pavilioane (separat de corpul central) - adulţi suspecţi şi confirmaţi, copii confirmaţi – cazuri uşoare şi medii. Pentru cazurile grave Spitalul va face demersuri conform protocoalelor de transfer interclinic  în vigoare;

- Spitalul Municipal Câmpulung, corp de clădire Boli Infecţioase pentru adulţi confirmaţi şi Secţia Pediatrie corp central pentru copii suspecţi;

- Spitalul Municipal Câmpulung, corpul central va fi folosit pentru maternitate COVID-19 şi asistare co-morbidităţi acute la pacienţii COVID-19;

- Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, corp clădire pneumologie, va fi folosit pentru adulţii suspecţi;

- Spitalul de Pediatrie Piteşti va asigura urgenţele chirugicale pediatrice la pacienţii COVID-19, precum şi patologia infecţioasă pediatrică care necesită spitalizare.

Deocamdată, Spitalele de Pneumoftiziologie Leordeni şi Valea Iaşului, precum şi Spitalul ”Sfânta Maria” Vedea vor continua să asigure asistenţă medicală în conformitate cu structurile aprobate.

Pacienţii aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu vor apela Serviciul de Ambulanţă prin sistemul 112 pentru orice problemă de sănătate acută. Pacienţii care întrunesc elementele definiţiei de caz COVID-19 vor fi transportaţi la spitalele desemnate, enumerate mai sus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările