Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Ce spune un profesor pe Facebook despre copiii puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă: „Un gest profund ruşinos de slugărnicie şi iresponsabilitate”

49
21 Apr 2018 13:52:51
Autor: Denis Grigorescu
O gimnastă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa premierului Viorica Dăncilă FOTO: Denis Grigorescu
O gimnastă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa premierului Viorica Dăncilă FOTO: Denis Grigorescu

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost invitat vineri, 20 aprilie, la Piteşti, unde a luat parte la un eveniment intitulat Simfonia Lalelelor, cea mai mare expoziţie florală din România. La ceremonia de inaugurare a expoziţiei, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze în faţa premierului şi a sute de oficiali. Profesorul de istorie Marcel Bartic a criticat dur pe Facebook această defilare.

Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor, alături de premierul Viorica Dăncilă fiind printre alţii Carmen Dan-ministrul Administraţiei şi Internelor şi Graţiela Gavrilescu-ministrul Mediului. Numeroşi copii îmbrăcaţi foarte sumar, deşi vremea de afară nu a fost una călduroasă, au fost puşi să danseze sau să facă gimnastică în faţa premierului Viorica Dăncilă. O mică gimnastă de doar trei ani a fost pusă inclusiv să stea în cap în faţa oficialilor. La final, premierul Viorica Dăncilă, impresionată de micuţă, i-a oferit un buchet de flori.

„Este mai mult decât umilitor faptul că profesorii îngenunchează în faţa unor politicieni, care nu sunt in stare să îndruge coerent două vorbe”

Iată ce a postat profesorul de istorie Marcel Bartic (foto) pe Facebook: „Am să o spun eu, pentru că văd că nu o face nimeni altcineva. Profesorii, doamnele educatoare, învăţătoarele de la Piteşti, care şi-au scos copiii să defileze în faţa doamnei prim-ministru, au comis un gest profund ruşinos de slugărnicie şi iresponsabilitate.

Directorii şi inspectorii, care au girat prin acordul lor o asemenea mizerie, se fac vinovaţi de încălcarea ROFUIP, în care se spune clar că elevii nu trebuie implicaţi în activităţi cu caracter politic. S-au făcut preş in faţa puternicilor zilei, uitând că menirea noastră de profesori trebuie sa fie dincolo de orice simpatii sau antipatii politice, atunci când suntem împreună cu copiii. Au renunţat la orice urmă de demnitate profesională, când s-au băgat singuri în corul de aplaudaci ai regimului. Au arătat că avem un sistem de educaţie fără coloană vertebrală, fără mândrie şi mai ales fără discernământ. Este mai mult decât umilitor faptul că profesorii îngenunchează în faţa unor politicieni, care nu sunt in stare să îndruge coerent două vorbe.

Spre deosebire de anii terorii ceauşiste, acum profesorii nu s-au prosternat în faţa politicienilor de frică. Nu. Au făcut-o dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav, care se gudură pe lângă stăpânul lui, poate poate îi aruncă şi lui un os. Da, ce e mai grav e că nici nu conştientizează cât de jos s-au coborât. Paradoxal, aceşti profesori îşi pleacă fruntea fix in faţa celor care şi-au bătut joc de ei. Cei care le-au promis salarii mai mari şi, de fapt, le-au micşorat. Cei care îi mint cu neruşinare că le pasă de învăţământ. Cât masochism să existe in breasla asta a noastră, să pupi mâna celui care ţine biciul? Trăiesc un sentiment de jenă profundă şi de revoltă că sunt coleg cu astfel de oameni”.

Cea mai mare expoziţie florală din România, Simfonia Lalelelor, adună în fiecare an la Piteşti numeroşi oficiali de rang înalt, expozanţi şi vizitatori. Iar parada copiilor de grădiniţă şi a elevilor în faţa oficialilor, paradă ce a ridicat numeroase controverse, este organizată din 2003.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

49 Comentarii

ivanhoe zoom
21.04.2018, 14:52:49

Respectivii n-ar mai trebui sa prinda vacanta de vara in invatamant. Idem si ministrul educatiei.

+13 (13 voturi)
Stroescu Tit Emilian
21.04.2018, 15:35:15

Mentalitatea de sluga intervine si ca urmare a faptului ca profesorii si parintii sunt crestini. De mici ei au fost invatati sa ingenuncheze chiar si in ''fata'' unuia pe care nu l-au vazut niciodata(dumnezeu&)! In cazul de fata vinovati sunt parintii. Isi transforma copiii in slugi ale statului si bisericii. Astia vor fi viitorii enoriasi si viitorii prosti ce vor alege PSD-ul.

+9 (17 voturi)
Cornel Ciobanu
21.04.2018, 15:13:49

Copii care primesc cornul si laptele trebuiau sa vada de unde sunt coarnele si laptele...

+5 (5 voturi)
daco getul
21.04.2018, 15:29:53

romanii nu se pot dezvolta altfel decat in slugarnicie, dictatura si obedienta. Nu conteaza in fata cui, romanii, otomanii, fanariotii, comunistii, nazistii, securistii sau contemporanii. Este explicatia mizeriei sociale in care se zbate acest popor de 2000 de ani

+3 (5 voturi)
daco getul
21.04.2018, 15:32:59

poza cu coana primministru provoaca fiori reci pe sira spinarii. Parca o vad pe leana intr-unul din hidoasele spectacole de 23 august din anii 80

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (49)

Modifică Setările