Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Ce spune unul dintre tinerii veniţi cu steaguri comuniste în faţa fostei închisori Piteşti: „Cei închişi acolo pentru reeducare erau terorişti fascişti“

73
19 Sep 2019 17:26:31
Autor: Denis Grigorescu
Adrian Crăciunoiu (foto, stânga), unul dintre participanţii la acţiune FOTO: Facebook/ Uniunea Tineretului Comunist
Adrian Crăciunoiu (foto, stânga), unul dintre participanţii la acţiune FOTO: Facebook/ Uniunea Tineretului Comunist

Mai mulţi tineri au afişat, miercuri, steaguri comuniste în faţa fostei închisori Piteşti, unde acum este un memorial. Ei au postat poze pe Facebook şi un mesaj jignitor la adresa celor care au suferit în teribilul Experiment Piteşti. Unul dintre participanţi a explicat pentru Adevărul motivaţia acţiunii ce a stârnit un val de reacţii negative.

”Ieri, o delegaţie a Partidului Comunist din România a sfidat cu mult curaj mizeria fascistă numită "Memorialul închisorii Piteşti", unde jegurile anticomuniste au primit pedeapsa meritată în timpul tovarăşului Gheorghiu-Dej. Glorie eternă tovarăşului Gheorghiu-Dej! Glorie eternă Armatei Sovietice eliberatoare!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook intitulată Uniunea Tineretului Comunist.

Adrian Crăciunoiu, unul dintre participanţii la acţiune, spune că este secretarul general al UTC şi ne-a declarat: „Am organizat această acţiune pentru a sfida propaganda făcută de sistemul capitalist împotriva tovarăşului Gheorghiu-Dej şi în favoarea gunoaielor reacţionare care au primit pedeapsa meritată la Piteşti. Trebuie să amintesc că cei care au fost închişi acolo pentru reeducare erau nişte terorişti fascişti, foşti membri ai sinistrei Mişcări Legionare, plus membri ai altor partide şi organizaţii sinistre care călcaseră în picioare clasa muncitoare înaintea venirii noastre la putere”.

„Închisoarea Piteşti a fost construită de legionari“

Tot Adrian Crăciunoiu spune, legat de fosta închisoare Piteşti, că „tot acolo au fost închişi şi membrii organizaţiei teroriste numită Sumanele Negre, care încerca să distrugă tânăra Democraţie Populară“; „Să nu uitam că închisoarea Piteşti a fost construită de legionari şi folosită de regimul Antonescu înainte de venirea noastră la putere. Deci nu noi am deschis-o. Scrie asta chiar la intrare”

Scriitorul Aleksandr Soljeniţîn - laureat al Premiului Nobel pentru literatură - considera că experimentul de la Piteşti a fost „cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane“, iar istoricul François Furet, membru al Academiei Franceze, a considerat „Fenomenul Piteşti“ „una dintre cele mai cumplite experienţe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastră“.

Timp de doi ani, între 1949 şi 1951, la Închisoarea Piteşti s-a desfăşurat "Experimentul Piteşti", considerat a fi cel mai mare şi cel mai intensiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de Est. Estimările totale referitoare la numărul celor care au suferit acest experiment sunt cuprinse între aproximativ 1.000 şi 5.000 de persoane.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

73 Comentarii

Mihai Popescu
19.09.2019, 17:38:42

Omul are dreptate, nu comunstii i-au schingiuit pe tineri ci tinerii fascisti. Drept urmare aproape toti din "experimentul pitesti" au fost condamnati de comunisti. A nu se face confuzie intre comunisti care au ridicat tara si au crescut nivelul de trai si fascistii si taranisti, liberali etc, care au tinul tara la nivelul feudalismului.

-14 (22 voturi)
Tomescu Tom
19.09.2019, 17:53:43

Mihai Popescu Esti dus cu sorcova ... Sa dai dreptate unor criminali ..si sa aprobi crimele lor , te face complice ! Sa consideri oamenii ce au luptat pentru tara lor ..teroristi ...arata clar ca esti roman, sau chiar daca esti ..e clar ca esti slujba adevaratilor criminali .. Cine doamne iarta-ma , si-a dorit ca Romania sa devina provincie ruseasca ? Poate doar rusii ! Cum de poti crede ca un intreg popor si-a dorit sa se " odihneasca " sub cizma ruseasca ... ??? De cate zeci de milioane de victime este vinovat comunismul ? Practic tu aprobi crima , actul criminal , ca politica oficiala a comunismului ... Corect ? Si ne mai miram de ce PSD-ul incurajeaza fenomenul infractional ?

+10 (14 voturi)
Tomescu Tom
19.09.2019, 17:54:54

*... arata clar ca nu esti roman .. ...

+5 (9 voturi)
Tomescu Tom
19.09.2019, 17:57:56

Apropo ..manifestarile antisemite se pedepsesc ! Cele antiromanesti ... de ce nu ?

+4 (6 voturi)
bec
19.09.2019, 18:00:14

jegurile astea comuniste au obtinut exact ce-au vrut, adica publicitate. Era mult mai bine daca nu-i baga nimeni seama. Astept comentarii oficiale si neoficiale din partea membrilor usr, mai ales din partea doamnei arhitect oana nu-stiu-cum, cea cu comentariile privind proprietatea privata.

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (73)

Modifică Setările