Ceaiul din frunze de afin. Cum se prepară şi pentru ce este indicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afine
Afine

Şe ştie că afinele sunt fructele cu cele mai bune proprietăţi antioxidante, renumite pentru capacitatea de stimulare a imunităţii organismului şi pentru acţiunea lor bacteriană. Mai puţin ştiut este însă faptul că şi frunzele de afin au proprietăţi terapeutice uimitoare.

Funzele de afin, utilizate sub formă de ceai, au, în primul rând, efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, ceaiul preparat din aceste părţi ale plantei fiind recomandat diabeticilor şi pacienţilor cu tulburări de pancreas.

„Frunzele de afin conţin myrtilina, supranumită de unii cercetători insulină vegetală. Se folosesc sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se administrează câte două căni de ceai pe zi”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, care recomandă consultarea unui medic înainte de aministrarea acestui ceai. 

Ameliorează infecţiile urinare şi protejează mucoasa gastrică

Ca şi fructele, frunzele de afin au proprităţi antiinflamatoare, dar şi efecte antiseptice. Specialiştii în fitoterapie recomandă ceaiul din frunze inclusiv pentru amliorarea infecţiilor urinare, datorită capacităţii sale de a acţiona asupra bacteriilor de pe mucoasa vezicii urinare.  

Datorită proprietăţilor astringente şi de protejare a mucoasei intestinale, infuzia din frunze de afin este eficientă şi în caz de diaree, situaţie în care se consumă câte o cană din acest preparat.

Studiile arată că infuzia din frunze de afin protejează şi împotriva aterosclerozei, iar datotrită efectului cicatrizant şi de protejare a mucoasei gastrice, fitoterapeuţii recomandă acest ceai şi celor care suferă de ulcer, administrarea, în acest caz, făcându-se cu o jumătate de oră înainte de masă. 

Orice problemă medicală aveţi, vă recomandăm ca în primul rând să consultaţi un medic şi să nu vă trataţi singuri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite