Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Chef cu 45 de persoane, într-un local din Piteşti. Poliţiştii i-au oprit pe petrecăreţi cu amenzi de aproape 23.000 de lei

0
19 Mar 2021 15:56:35
Autor: Cristina Stancu
Foto Facebook Poliţia Română
Foto Facebook Poliţia Română

O petrecere privată a fost sistată joi seara de poliţiştii argeşeni, care au împărţit zeci de amenzi. Nu doar participanţii au plecat acasă cu sancţiuni, ci şi administratorul localului în care s-a ţinut cheful.

 
În ultimele 24 de ore, un număr de 239 de poliţişti şi 34 de poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum şi  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.
 
 
Au fost verificate 145 de societăţi comerciale, în cadrul a 164 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate.
 

Poliţiştii, chemaţi să stingă cheful

 
În seara zilei de 18 februarie a.c., în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei 1 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un local de pe raza de competenţă, era în desfăşurare un eveniment cu caracter privat. 
În urma verificării, s-a constatat că în incinta localului era în desfăşurare un eveniment la care participau 45 de persoane, desfăşurarea evenimentului fiind sistată.
În urma celor constatate, participanţii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 22.500 de lei, iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.
 
În decurs de 24 de ore, au fost verificate 1.942 persoane, precum şi 293 de autovehicule, dintre care 133 de mijloace de transport în comun. 
 
Poliţiştii argeşeni au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.875 de lei, după cum urmează: 
 
-140 de sancţiuni, în valoare de 14.625 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-25 de sancţiuni, în valoare de 5.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie;
-46 de sancţiuni, în valoare de 24.500 de lei, ca urmare a desfăşurării unui eveniment privat, la un local de pe raza municipiului Piteşti.
 
"Luaţi în considerare contextul epidemiologic actual, în care abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere. 
 
Respectaţi normele legale şi nu vă expuneţi la riscuri", precizează IPJ Argeş.
 
Păstraţi distanţarea fizică, purtaţi masca de protecţie şi respectaţi interdicţiile cu privire la evenimentele private şi cu privire la deplasarea/libera circulaţie în intervalul orar 22.00-05.00  sunt alte câteva dintre recomandările reiterate de oamenii legii. 
 
"Suntem şi vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului, iar în situaţia în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancţionate conform legislatiei în vigoare, în funcţie de fiecare faptă în parte", mai precizează IPJ Argeş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările