Covrigăriile au detronat pizzeriile şi şaormeriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Covrigăriile au clienţi  toată ziua
Covrigăriile au clienţi toată ziua

 Piteştenii preferă  covrigii calzi, de până la 10 ori mai ieftini decât orice preparat fast- food.Comercianţii s-au adaptat la buzunarul piteşteanului şi au speculat noile preferinţe. În zona centrală, pe strada Victoriei funcţionează nu mai puţin de şase covrigării, pe nici 500 de metri.

Crocanţi sau pufoşi, vanilaţi şi cu miere ori cu sare, cu  susan, cu mac sau seminţe,  covrigii au tot mai mult suces la Piteşti. Simigeriile au clienţi de abia pot să-i ducă: şi dimineaţa, şi la prânz , şi, de multe ori, chiar seara târziu.


“Sunt buni de ţi se topesc în gură şi sunt şi ieftini. Îţi permiţi să iei 6-7 şi să ronţăi la ei toată ziua. Înainte stăteam la coadă, dincolo, ca să iau o şaormă sau o felie de pizza dar de când s-au dechis covrigăriile astea noi, mi-am schimbat gusturile şi cred că bine am făcut. Covrigii sunt, probabil, mai sănătoşi decât meniurile fast-food “, spune Ramona Dumitru,31 de ani,  unul dintre clienţii celei mai noi simigerii din Centru, deschisă  recent, la nici 200 de metri de o alta, aparţinând aceluiaşi comerciant. Vizavi, tot pe strada Victoriei, la parterul complexului Fortuna, funcţionează de câteva luni  o altă covrigărie. Şi aici, clienţii stau ciorchine, ademeniţi de aromele îmbietoare ce răzbat prin fereasta ce dă spre fântâna arteziană.  Nu mergi trei sute de metri şi, în parcarea hotelului Argeşul, dai de un alt chioşc. Aici se vând, evident, tot covrigi. Dacă pui la socoteală şi covrigăriile din pasajele Mobilux şi Griviţei, numeri 6 simigerii pe 500 de metri Iar cozile din faţa covrigăriilor sunt de vreo  zece ori mai mari decât cele de la fast food-uri. Asta şi pentru că preţurile sunt cam de tot atâtea ori mai mici.

 “Decât să dea omul 5-6 lei pe o şaormă sau 4 lei pe un kebab, mai bine ia 10 iovrigi şi face şi economii. E mai la-ndemână şi mai uşor la buzunar iar clienţi avem non-stop, abia facem faţă cererii!”, explică  vânzătoarea uneia  din simigeriile din Centru. Cel mai ieftin covrig costă 30 de bani iar cel mai scump70 de bani.

Covrigăriile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie

Anul acesta, la Registrul Comerţului Argeş s-au înregistrat  18 noi firme care au acest obiect de acticvitate însă cum fiecare comerciant poate avea mai multe puncte de lucru, numărul covrigăriilor  noi este, în relitate, mult mai mare.

“Uneori este vorba de puncte de lucru ale unor firme care nu au sediul în judeţul Argeş şi care, automat, nici nu apar în evidenţele noastre. Sunt tendinţe şi tendinţe. Acum merge bine acest tip e comerţ iar întreprinzătorii s-au adaptat”, explică Iulia Marinescu, directorul Registrului Comerţului Argeş .   

Nutriţioniştii nu recomandă covrigii ca alternativă la o masă principală

„ Dacă mâncăm covrigi  doar de poftă, uneori, nu-i nicio problemă, însă dacă devine o obişnuinţă  să înlocuim o masă principală sau mai multe cu aceste produse, atunci  vor apărea dezechilibre . Corbohidraţii pe care-i aduc covrigii nu vor face decât să ne umfle, fără să de aducă valori nutritive, aşa cum ar face o masă echilibrtată.”, spune Denisa Enache, consultant nutriţionist.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite