Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Creştere alarmantă a cazurilor COVID-19 în Argeş: 93 de infectări în 24 de ore. „Unele autorităţi sabotează măsurile impuse de Guvern“

2
14 Jul 2020 16:28:30
Autor: Cristina Stancu
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti

Marţi, în judeţul Argeş au fost anunţate 93 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care, în ultimele săptămâni, judeţul a avut una dintre cele mai alarmante evoluţii ale situaţiei epidemiologice.

Judeţul Argeş a ajuns să numere, până marţi, 1483 de infectări cu noul coronavirus, 93 dintre ele fiind confirmate în ultimele 24 de ore. În spitale sunt internate 371 de persoane (dintre care 15 la ATI), iar 130 de persoane confirmate cu SARS-COV-2 s-au externat la cerere, înainte de negativarea testelor. 
 
Situaţia este mai îngrijorătoare ca oricând, dată fiind evoluţia epidemiologică din ultimele săptămâni, care a plasat Argeşul în topul judeţelor cu cele mai multe noi îmbolnăviri.
 
Prefectul spune totuşi că nu se pune problema carantinării judeţului,
 
"Carantinarea nu este nici posibilă, nici oportună", a precizat, marţi, Emanuel Soare.
 

"Nu cred că măsurile suplimentare de izolare sau carantinare ar fi eficiente"

Conform Instituţiei Prefectului - Argeş există cazuri de infectări în 91 din cele 102 localităţi ale Argeşului. Dintre acestea, în 31 de localităţi există câte un singur caz, cele mai multe înregistrându-se în mediul urban.
 
“Cu excepţia focarelor identificate în ultimele zile, din centrele DGASPC Argeş, cazurile sunt răspândite în tot judeţul. În acest moment nu se impun noi măsuri restrictive,chiar dacă se discută în spaţiul public despre această posibilitate. Nu cred că măsurile suplimentare de izolare sau carantinare ar fi eficiente, în condiţiile în care cazurile sunt răspândite peste tot”, precizează prefectul Emanuel Soare.
 

"În fiecare zi constatăm că cetăţenii nu respectă regulile"

Prefectul judeţului Argeş a precizat că, deşi s-au intensificat acţiunile de control pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, este nevoie de colaborarea cetăţenilor şi a autorităţilor locale pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.
 
“Nu putem controla pandemia fără colaborarea cetăţenilor. Nu ne face plăcere să controlăm, să dăm amenzi. În ciuda faptului că avem nouă instituţii cu atribuţii de control în teren, în fiecare zi constatăm că cetăţenii nu respectă regulile. Toate eforturile instituţionale sunt în zadar dacă cetăţenii nu înţeleg să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţa, chiar şi când formează coadă, undeva", a explicat Emanuel Soare.
 

"Nu este posibil să nu ai apă potabilă în spaţiile comerciale"

Prefectul aminteşte că este şi responsabilitatea autorităţilor locale să vegheze la respectarea măsurilor de distanţare fizică, să asigure condiţii de igienă.
 
"Nu este posibil să nu ai săpun la toaletă, dezinfectant, să nu ai apă potabilă în spaţiile comerciale, precum pieţe sau târguri. Nu putem gestiona această pandemie dacă unele autorităţi sau unii politicieni sabotează deciziile şi măsurile impuse de Guvern. Cred că este momentul să facem echipă, nu să boicotăm ce fac alţii. Cu toţii trebuie să înţelegem că purtatul măştii, păstrarea distanţării fizice şi asigurarea igienei sunt măsuri de bază în această perioadă”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
 
De precizat că, până acum, în Argeş 576 de persoane infectate s-au vindecat, iar 71 au murit.
 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 la FC Argeş. Partida cu CS Mioveni de marţi seara a fost amânată 
 
 Patru copii cu handicap şi doi angajaţi ai unui alt centru al DGASPC Argeş au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

m lupascu
14.07.2020, 16:50:29

- nou.născutul Cetățeanu19, întrupat în organizația esede din al doilea p300

-1 (1 vot)
leuldinpanjshir99
14.07.2020, 19:01:10

Sabotorii sunt oamenii Ciumei Roșii pusi sa genereze haos ....