Cum te ajută drojdia de bere să pierzi kilograme. Principiul care face cura de slăbire mai uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cel mai frecvent disponibilă sub formă de pulbere sau sub formă de fulgi, drojdia de bere (nu cea de panificaţie, care are mai puţine valenţe nutriţionale) are o serie de caltăţi terapeutice uimitooare. Printre ele, şi capacitatea de a ţine greutatea sub control.

Graţie compoziţiei sale complexe, drojdia are proprietăţi vitaminizante, mineralizante şi remineralizante, antianemice, antidiabetice, neuroprotectoare (protectoare ale sistemului nervos), tonic endocrine (stimulente ale glandelor endocrine).

 Corectează dezechilibrele nutriţionale

„Nutrienţii din drojdia de bere sprijină digestia corespunzătoare. Drojdia conţine, de asemenea, unele <<bacterii bune>> sau probiotice, care sprijină, de asemenea, o digestie sănătoasă. De asemenea, drojdia de bere are capacitatea de a activa anumite enzime şi de a preveni sau calma probleme digestive cum ar fi diareea”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Taie pofta de dulce

Specialiştii în fitoterapie o recomandă înclusiv în curele de slăbire datorită faptului că vitaminele B şi minerale ce se găsesc în drojdia de bere pot corecta dezechilibrele nutriţionale ce apar pe fodul unor diete.

„Drojdia de bere poate ajuta la pierderea în greutate în mod indirect, prin sprijinirea capacittăţii organismului de a metaboliza carbohidraţii, care va contribui la creşterea nivelului de energie. Cromul menţine nivelul de zahăr din sânge stabil, ceea ce previne pofta de dulce şi supraalimentarea. Conţinutul de proteine şi fibre din drojdie de te ajută să te simţi sătul şi să eviţi mâncatul în exces”, mai spune Elena Badea.

Efectele secundare ale administrării de drojdie de bere sunt, în general, uşoare şi pot include gaze şi balonare.

Trebuie precizat că drojdia de bere poate interacţiona cu cu analgezicele şi cu medicamentele pentru diabet, cu cele pentru tensiune şi cu cele pentru depresie.

 Unele probleme de sănătate contraindică acest aliment.

„Dacă suferi de dermatită atopică trebuie să eviţi suplimentele de drojdie, deoarece acestea pot agrava boala. Nici dacă ai gută n-ar trebui să consumi drojdie. Drojdia de bere trebuie evitată şi în cazuri cu imunitate scăzută (în timpul chimioterapiei), cu tulburări inflamatorii intestinale active (boala Crohn şi colită ulcerativă)” mai spune Elna Badea, care recomandă evitarea suplimentelor cu drojdie şi în cazul copiilor şi bătrânilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite