Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Cum poate fi tratată depresia din dragoste. Explicaţiile unui psiholog

0
27 Jun 2020 03:53:29
Autor: Denis Grigorescu
Este important ca după o depresie din dragoste să încercaţi să socializaţi cât mai mult FOTO: eva.ro
Este important ca după o depresie din dragoste să încercaţi să socializaţi cât mai mult FOTO: eva.ro

Depresia din dragoste are printre multiplele rezultante şi un număr mare de hormoni de stres ce se secretă, aceştia având efecte negative asupra inimii. Cum poate fi tratată depresia din dragoste şi care sunt recomandările unui psiholog, aflaţi din articolul de mai jos.

După cum precizează psihologul Raluca Mihăescu, „una dintre soluţii în cazul depresiei din dragoste este reprezentată de psihoterapie, prin care se pot evita astfel substitute nocive cum ar fi dependenţa de alcool sau cea sexuală. Sunt însă şi alte variante prin care depresia din dragoste poate fi vindecată. Cei care trec prin suferinţa unei despărţiri trebuie să aibă răbdare şi să ia din acea relaţie încheiată lucrurile pozitive şi să o trateze ca pe o experienţă ce le va fi utilă pentru a nu mai comite anumite greşeli în viitor şi pentru a acorda mai multă atenţie comportamentelor în relaţiile viitoare”.

Tot Raluca Mihăescu este de părere că după o despărţire de o persoană iubită este extrem de important să evităm cât mai mult izolarea şi singurătatea, ce pot crea noi stări de anxietate. În acest sens, o viaţă socială activă va fi de mare ajutor în reducerea semnificativă şi chiar eliminarea gândurilor negative.

”Este important ca după o despărţire să vă schimbaţi ritmul de viaţă, să cunoaşteţi oameni noi, să vă împrieteniţi, să socializaţi, să nu rămâneţi singuri. Iar printre oamenii noi pe care îi veţi cunoaşte aţi putea întâlni o altă persoană care să vă aducă fericirea”, mai precizează Raluca Mihăescu.

Depresia din dragoste poate fi vindecată şi prin călătorii, prin vacanţe în diferite locuri. Însă şi aici este important să nu fiţi singur în călătorie, pentru a nu avea tendinţa de a vă încărca cu nostalgie atunci când veţi vizita anumite locuri şi vă veţi gândi la persoana de care v-aţi despărţit.

Pe aceeaşi temă:

Motive surprinzătoare care duc la infidelitate, în opinia psihoterapeutului Esther Perel

Freddie Mercury a iubit, cu adevărat, o femeie, deşi se ştia că are alte preferinţe. Ce i-a spus artistul despre viaţa sa intimă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările