Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Cum va începe şcoala în Argeş. Într-o localitate din zona roşie vor fi doar cursuri online

0
8 Sep 2020 16:37:34
Autor: Denis Grigorescu
Harta incidenţei cazurilor de SARS-CoV 2 în Argeş FOTO: Infografie Ministerul Sănătăţii
Harta incidenţei cazurilor de SARS-CoV 2 în Argeş FOTO: Infografie Ministerul Sănătăţii

Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara au calculat incidenţa cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, pe fiecare localitate în parte. În marea majoritate a acestora, inclusiv în Argeş, incidenţa este suficient de mică atât cât cursurile să poată începe normal.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 7  septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică. 

În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 

În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online. „Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Cum arată situaţia în judeţul Argeş

Situaţia din judeţul Argeş se prezintă bine în acest moment. Cele mai multe dintre localităţile din Argeş, incluzând aici şi oraşele Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Mioveni, Costeşti şi Topoloveni sunt pe scenariul verde, în sensul că se pot începe cursurile în format fizic. Piteştiul este unul dintre municipiile din ţară cu cea mai mică incidenţă la 1.000 de locuitori a cazurilor de SARS-CoV2, de doar 0.50, şi intră în scenariul verde privind redeschiderea şcolilor, ceea ce înseamnă cu toate şcolile ar putea fi deschise din 14 septembrie.

Sunt totuşi şi excepţii. Cea mai dificilă situaţie - de fapt singura din scenariul roşu - din judeţ este în comuna Vedea cu o incidenţă de 7,86 la mia de locuitori, drept urmare aici este necesar ca elevii să înceapă şcoala la modul online. Asta până când incidenţa va scădea.

Pe scenariul galben se află comunele Beleţi-Negreşti (2.24), Căteasca (1.37) , Aninoasa (1.23), Băiculeşti (1.17), Lereşti (1.13), Cotmeana (1.11), Vultureşti (1.10) şi Corbi (1.02). Aici se impune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. 

Vă mai recomandăm şi:

Incidenţa cazurilor de Covid-19 în localitaţile din Galaţi. Unde se ţin cursuri normale şi unde vor fi online

O profesoară din Argentina, infectată cu coronavirus, a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui curs pe Zoom

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările