Cum obţii decoctul de urzică şi pentru ce este util. Reţete terapeutice şi cosmetice pe care le poţi prepara acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: click.ro
Sursă foto: click.ro

Urzica, buruiana cu utilizări în medicina umană şi veterinară, cultă şi tradiţională are o varietate de forme de administrare. Decoctul obţinut din această plantă este unul dintre cele mai complexe preparate terapeutice.

Plantă erbacee care creşte în grădini, izlazuri, la marginea drumului, în păduri şi multe alte locuri are un potenţial terapeutic uimitor.

Buruiana conţine vitaminele A, B2, C şi K, săruri minerale, substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, histamină şi cantităţi mici de acid formic, elemente care îi conferă un spectru foarte larg de utilizare în medicina naturistă.

Indicaţii în obezitate, sciatică, reumatism, gută, hemoragii

Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro recomandă trei reţete de decoct de urzică, licori cu virtuţi tămăduitoare recunoscute în fitoterapie.

Decoctul pentru uz intern, preparat din una-două linguriţe de pulbere din rădăcini uscate Ia 250 ml de apă rece: amestecul se fierbe 5 minute, se infuzează, se strecoară şi se beau una-două ceşti pe zi cu efecte în enterite, ascită, hemoragii interne, hemoroizi, astm bronşic, metroragii (hemoragii între menstre şi după naştere), obezitate, sciatică, reumatism, gută, enurezis Ia copii.

Decoctul pentru uz extern, preparat din 250 g de rădăcini şi herba de urzică uscată şi mărunţită, Ia cinci litri de apă: se fierbe 30 de minute, se Iasă Ia răcit până Ia călduţ, se strecoară şi se cIăteşte părul după ce a fost spălat cu apă caldă şi săpun.

Un alt decoct pentru uz extern, preparat din 100 g de frunze uscate şi 100 g de rădăcini care se fierb 30 de minute în 500 ml de apă + 500 ml de oţet, după răcire se strecoară şi se foloseşte seara, înainte de culcare, ca frecţie pentru regenerarea pielii de pe cap. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite