Cum se prepară pulberea din frunze de pătlagină. Leacul poate opri sângerările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pătlagina, planta medicinală puţin pretenţioasă care creşte spontan de la şes până la munte, prin grădini şi terenuri virane, este apeciată mai ales datorită proprietăţilor sale emoliente, antiinflamatorii, expectorante.

Frunzele şi seminţele de pătlagină sunt componentele folosite în medicina naturistă. 

 „Seminţele conţin mucilagii şi planteoză, în timp ce frunzele conţin: aucumbina, mucilagii, tanin, alantoina, glicozizi, saponine, zaharuri, ulei volatil, rezine, substanţe proteice, carotenoizi, filochinona, substanţe minerale ( potasiu, calciu, fosfor, magneziu, zinc, fier, sodiu, mangan, cupru, bor, molibden şi  aluminiu), substanţe antibiotice, vitaminele A, C, K”, explică Elena Badea, administratorul site-ului infuzie de sănătate.ro

Printre multele preparate teraputice obţinute din frunze se numără şi o pulbere cu valoroase calităţi hemostatice.

„O linguriţă de frunze uscate şi mărunţite se vor macina cu râşniţa de cafea. În uz intern, se ia câte o linguriţă, se ţine 10 minute în gură după care se înghite. Este foarte eficientă în hemoragii. În ulcer gastric, se utilizează 0,5 g pulbere de frunze, de două-trei ori pe zi, după mesele principale. Pulberea se foloseşte şi extern, aplicându-se direct pe zona afectată”, explică Elena Badea.

Specialistul recomandă folosirea remediului doar după consultarea unui medic, pentru că, în anumite situaţii, poate fi periculoasă (de exemplu, pulberea este contraindicată bolnavilor de ulcer şi gastrită hiperacidă).

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite