Cum se prepară inedita dulceaţă din flori de soc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte eficient în alergii, infecţii, răceli, dureri reumatismale şi renale, socul poate fi folosit şi pentru prepararea unei inedite şi delicioase dulceţi. O dulceaţă cu efecte terapeutice şi care se prepară uşor. De ce ingrediente aveţi nevoie şi cum se prepară dulceaţa din flori de soc aflaţi din materialul următor.

Iată ingredientele de care aveţi nevoie pentru a prepara delicioasa dulceaţă: 1,5 litri apă, 800 grame-1 kg de zahăr, 15-20 flori de soc, 1 lămâie şi două pliculeţe de esenţă de vanilie

Florile de soc se desprind mai întâi de pe crenguţe, se spală şi se lasă să se scurgă bine de apă. Apa şi zahărul se pun într-un vas şi se fierb până se formează un sirop mai gros. Se adaugă după aceea fructele de şoc şi se lasă la fiert timp de aproximativ 50 minute. Spre sfârşitul fierberii se adaugă zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Dulceaţa se pune fierbinte în borcane spălate şi sterilizate.

Există şi o variantă mai lentă pentru prepararea dulceţii din flori de soc. Însă rezultatul final este la fel de delicios. Concret, iată ce trebuie să faceţi. Puneţi florile de soc într-o oală mare. Turnaţi deasupra apa. Acoperiţi-o şi lăsaţi-o să stea aşa timp de 3 zile. Turnaţi apoi lichidul printr-o sită fină (cu ochiuri mici) într-o cratiţă de dimensiuni mari. Adăugaţi ulterior zeama de la o lămâie, un kilogram de zahăr şi un pliculeţ de esenţă de vanilie. Fierbeţi pentru 5 minute. Sterilizaţi câteva borcane, în care turnaţi cu lingura rezultatul obţinut după cele cinci minute de fierbere. Borcanele trebuie închise etanş şi depozitate fie în frigider, fie într-o cămară întunecată şi lipsită de umiditate.

Socul are extrem de multe beneficii. În Israel, studiile realizate la Laboratorul de Oncologie Hasassah au stabilit faptul că socul stimulează sistemul imunitar al organismului şi este benefic în tratarea cancerului şi a pacienţilor suferinzi de SIDA.

La Centrul de Cercetare Bundesforschungsanstalt pentru produse alimentare din Karlsruhe, Germania, oamenii de ştiinţă care au efectuat studii asupra socul au arătat faptul că antocianii pot spori funcţiile imune prin stimularea producerii de citokine. Aceste proteine unice acţionează ca mesageri în sistemul imunitar pentru a ajuta la reglarea răspunsului imun, contribuind astfel la apărarea organismul împotriva bolilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite