Cum se prepară pieptul de pui cu curry în sos de vin alb. Reţeta pentru 4 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă delicioasă şi în acelaşi timp cu nuanţe exotice, pieptul de pui cu curry în sos de vin alb este uşor de preparat, toate ingredientele fiind le îndemână. Pentru pregătirea acestei reţete pentru patru persoane aveţi nevoie de aproximativ 45 de minute.

Iată mai întâi de ce ingrediente aveţi nevoie pentru acestă reţetă inedită originară din India: 1 kg de piept de pui, 400 g smântână, o lămâie, 1 lingură curry, 1 linguriţă rozmarin, 2 legături ceapă verde, o lămâie, 300 ml vin alb demisec, sare şi ulei.

Mai întâi pregătiţi ingredientele. Stoarceţi zeama de la lămâie, tăiaţi o legătură de ceapă verde, după care tăiaţi în cubuleţe pieptul de pui. Următorul pas este acela de a stropi bucăţile de carne cu zeama de lămâie şi cu un vârf de sare, după care amestecaţi-le şi lăsaţi-le uscat.

Încălziţi după aceea uleiul în tigaie şi lăsaţi carnea să se rumenească la foc mediu. După ce aceasta devine aurie, adăugaţi ceapa verde şi amestecaţi încontinuu. Adăugaţi vinul alb şi acoperiţi tigaia cu capacul. Fierbeţi în paralel 50 ml apă şi completaţi în tigaie. Turnaţi apoi peste preparatul din tigaie lingura de curry şi linguriţa de rozmarin. Adăugaţi apă în tigaie după ce lichidul din aceasta scade. Lăsaţi totul pe foc timp de aproximativ cinci minute, după care adăugaţi smântâna. Amestecaţi şi stingeţi focul după două minute. Lăsaţi pieptul de pui cu curry în sos de vin alb la răcit sub capac încă cinci minute.

Ineditul preparat poate fi servit cu orez.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite