Cum se prepară tortul cu ciocolată albă, căpşuni şi vin alb. Desertul inedit cu care puteţi surprinde invitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tortul cu ciocolată albă, căpşuni şi vin alb este un desert inedit cu care vă puteţi surprinde plăcut invitaţii de sărbători. Cum se prepară acesta şi ce ingrediente vă sunt necesare, aflaţi din articolul de mai jos.

Iată mai întâi de ce ingrediente aveţi nevoie. Pentru blat vă trebuie 150 grame unt, 150 grame zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1 praf de copt, 100 grame ciocolată albă, 4 ouă, 250 grame făine. Pentru cremă aveţi nevoie de 200 ml frişcă şi 200 grame ciocolată albă. Pentru sirop vă trebuie 400 ml apă, 50 ml vin alb, 2 linguri de zahăr, plus o lingură de coajă de portocală mărunţită. Pentru a orna tortul aveţi nevoie de 150-200 grame căpşuni.

Mai întâi, pentru a pregăti blatul, topiţi untul şi lăsaţi-l să se răcească. Următorul pas este de a răzui ciocolata şi de a o amesteca cu praful de copt şi făina. Separat, bateţi ouăle într-un vas cu zahărul vanilat şi zahărul până când compoziţia devine o spumă. Adăugaţi în ouăle bătute făina şi untul topit şi omogenizaţi foarte bine. Turnaţi toată compoziţia într-o tavă şi lăsaţi-o la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ o jumătate de oră.

Până când se răceşte blatul, pregătiţi siropul. Puneţi la fiert vinul alb, zahărul şi coaja de portocală mărunţită. Lăsaţi siropul să fiarbă aproape un sfert de oră, având grijă să nu scadă foarte mult şi să nu se ardă.

Pentru a pregăti crema, topiţi ciocolata albă cu 50 ml frişcă şi lăsaţi-o la răcit. Când compoziţia este rece, puneţi restul de frişcă şi amestecaţi cu mixerul până când aceasta se răceşte.

Tăiaţi blatul în trei părţi. Puneţi pe prima parte din blat o lingură din sirop, după care adăugaţi crema. Procedaţi la fel cu celelalte două părţi din blat. Ornaţi tortul cu căpşuni, după care lăsaţi-l la frigider minimum două ore.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite