Piteşti

articolul anterior articolul urmator

De ce nu au început încă lucrările la tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Imagini spectaculoase filmate cu drona VIDEO

3
2 Aug 2021 10:36:28
Autor: Denis Grigorescu
Deşi şantierul este gata de patru luni, constructorul încă nu a primit ordinul de începere a lucrărilor FOTO:YouTube/ Cristina YO7JYL
Deşi şantierul este gata de patru luni, constructorul încă nu a primit ordinul de începere a lucrărilor FOTO:YouTube/ Cristina YO7JYL

Şantierul şi traseul tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti sunt pregătite. Pe YouTube a fost publicată duminică 1 august o spectaculoasă filmare realizată cu drona pe acest sector. Iar autoarea filmării spune şi motivul pentru care încă nu au început lucrările.

Deşi pe 17 iunie a.c. CNAIR a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti, lucrările nu au început nici acum. 

În filmarea realizată cu o dronă pe şantierul tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi se poate vedea traseul marcat pentru tot tronsonul, în lungime de 30,35 kilometri. Pe traseu se pot vedea şi staţiile de beton şi asfalt, precum şi sute de utilaje şi containere. Filmarea a fost postată duminică 1 august pe YouTube pe contul „Cristina YO7JYL”, cont ce aparţine unei tinere pasionate de infrastructură, radioamatorism şi drumeţii şi care urmăreşte constant evoluţia şantierului şi a lucrărilor la acest tronson important de autostradă.

După cum spune autoarea filmării, „se pare că nu au primit ordinul de începere a lucrărilor. Eu urmăresc şantierul şi din satelit şi probabil, după mijlocul lui august vom vedea o evoluţie evidentă”.

Anul trecut, pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind firma italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura municipiului Piteşti.

 

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Ce despăgubiri plăteşte statul pentru exproprierile de pe tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti VIDEO

 

Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti VIDEO


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
2.08.2021, 11:58:26

da' de cind au inceput lucrarile la tronsonul ala cu autorizatia de constructie emisa in 17 iunie 2012? vegetatia aia arata a avind minimum 1-2 ani .

+15 (17 voturi)
c m
2.08.2021, 13:35:05

Interesant articolul, deoarece oricum nu spune de ce nu au inceput lucrarile - cu subiect si predicat ... ce e aia: nu au primit ordin! De la cine ????

Mcm Mcm
2.08.2021, 13:44:52

Interesant, încă un articol cu bătaie la ministrul transporturilor, după aberația cu podul strâmb … Adică 25 de ani nu s-a făcut nimic, acum pentru 2 săptămîni mare drama ?!

+2 (2 voturi)
Modifică Setările