Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Declaraţii dure în scandalul brânzei cu E.coli: „Reacţia ministrului Agriculturii este de o iresponsabilitate crasă“

29
2 Mar 2016 13:48:46
Autor: Cristina Stancu
Lactate Bradet   FOTO: Facebook
Lactate Bradet   FOTO: Facebook

Şefii Consiliului Judeţean Argeş au făcut astăzi o serie de declaraţii dure la adresa ministrului Agriculturii, în scandalul brânzei cu E.coli. Oficialii CJ Argeş consideră că Achim Irimescu încearcă să arunce responsabilitatea îmbolnăvirii în lanţ a bebeluşilor din Argeş în sarcina brandului local Lactate Brădet, înainte de finalizarea anchetei.

"O să ajungem groapa de gunoi a ministerelor"
 
Oficialii CJ Argeş au sărit în apărarea producătorului local. „A fost o reacţie nesăbuită a ministrului Irimescu! Încet încet o să ajungem groapa de gunoi a ministerelor. Cine va răspunde dacă nişte oameni rămân fără locuri de muncă în condiţiile în care ancheta este nefinalizată. Încă nu se ştie unde şi cum s-a contaminat acel lot. Contaminarea putea să aibă loc şi la manipulare, de exemplu, nu neapărat în fabrică. În urmă cu patru ani a existat o problemă şi cu Danone, dar atunci nimeni nu a vorbit de la un nivel atât de înalt despre probleme şi firma respectivă! Ne bucurăm acum că se închide o fabrică din Argeş cu capital românesc? Reacţia ministrului Agriculturii este de o iresponsabilitate crasă”, a declarat, astăzi, vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu. 
 
Oficialii Consiliului Judeţean argumentează în apărarea SC Lactate Brădet, că lotul cu E-coli nu poate fi incriminat pentru cea mai mare parte a îmbolnăvirilor, întrucât brânza a fost produsă pe 22 februarie, dată la care cei mai mulţi dintre bebeluşii diagnosticaţi la Bucureşti cu SHU contactaseră deja bacteria E.Coli şi spun că aruncarea vinei în sarcina SC Lactate Brădet distruge un brand local, înainte ca ancheta epidemiologică să elucideze sursele îmbolnăvirilor. 
 
“Ce facem acum? Închidem o investiţie cu fonduri europene, blocăm atâtea locuri de muncă, plus imaginea care se aruncă asupra acestei fabrici şi acestei zone în care tradiţia este să faci produse lactate”, a adăugat preşedintele CJ Argeş.  
   
Potrivit DSP Argeş, unul dintre copiii decedaţi din cauza sindromului hemolitic uremic şi un altul dintre micuţii internaţi la Marie Curie cu acelaşi diagnostic ar fi consumat acelaşi tip de brânză de vaci ca cel în cazul căruia s-a descoperit bacteria E.coli. Şeful DSVSA Argeş spune însă că cel puţin lotul incriminat nu are legătură cu moartea micuţilor cu SHU, care a survenit înainte de fabricarea produsului incriminat.
   
Lactate Brădet: ”Haideţi să nu ne mai dăm cu părerea şi să lăsăm persoanele abilitate să-şi facă treaba!”
 
Pe pagina sa de Facebooh, producătorul „Lactate Brădet” a publicat următorul anunţ:
„Vă mulţumim mult de tot celor ce ne sunteţi alături, ne cerem scuze celor pe care, poate, i-am supărat. Este foarte greu ca în această ţară unde mass-media te ridică şi tot ea te distruge să ne exprimăm punctul de vedere.

Aşa cum s-a scris, suntem o fabrică mică, acea fabrică în care toată familia a fost implicată şi de unde noi, toată familia, de la mic la mare, consumăm produsele. Din această fabrică, în toată această perioadă, au plecat produse şi în comunitatea europeană şi nu am avut niciodată niciun incident.
Până în acest moment nu ştim ce să vă spunem, fiindcă rezultatele analizelor nu sunt finale. Tocmai de aceea nu vrem să facem vreo declaraţie în acest sens. Dar aşa cum părinţii de la „Marie Curie” au ieşit şi au declarat că NU brânza proaspătă a fost alimentul consumat de copilaşi şi atâta timp cât analizele făcute până la această dată, atât la personal, cât şi la produse, au ieşit bune, haideţi să nu ne mai dăm cu părerea şi să lăsăm persoanele abilitate să-şi facă treaba. Suntem părinţi, suntem persoane cu frică de Dumnezeu şi ne este foarte greu în aceste momente să înţelegem ce se întâmplă.” 
 
 Citeşte şi:

Inspectorii DSVSA au identificat bacteria E.coli într-un lot de brânză proaspătă, la Curtea de Argeş
 
Un viitor părinte, către Iohannis: Dacă se va îmbolnăvi copilul meu şi va muri, voi veni şi vă voi lasă cadavrul pe treptele palatului de cleştar de la Cotroceni
 
Cazul bebeluşilor din Argeş. Copilul din Mioveni este stabil, ceilalţi sunt bine. Luni ar putea fi externat un micuţ

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Stelian Avram
2.03.2016, 16:01:21

asta e chiar misto... poate nu e vina lui: http://agroteca.ro/cine-este-marius-badea-patronul-lactate-bradet/

+2 (4 voturi)
mel5
2.03.2016, 16:13:25

„Dincolo de toate bâlbâilelile autorităților și de nepotrivirile în acest caz, un lucru este clar: producătorul din Brădet va avea enorm de pierdut de pe urma acestui scandal, dacă nu cumva va ajunge la faliment, așa cum s-a întâmplat și cu alți producători locali dispăruți de pe piață în urma unor scandaluri mai mult sau mai puțin ‘’fabricate’’.

+5 (7 voturi)
Raluca Simu
2.03.2016, 16:21:21

ai dreptate... si io am gasit ceva de genul asta... http://agroteca.ro/cine-este-marius-badea-patronul-lactate-bradet/

+2 (4 voturi)
foarte atent
2.03.2016, 17:15:31

@Raluca vezi (mai sus)ca dublezi linkurile deja date !! Altceva diferit ai?!

+4 (4 voturi)
mel5
2.03.2016, 16:06:06

Altă minciună crasă a acestor imbecili a fost dată chiar acum două ore în vileag la Antena 3: - probele de brânză contaminată nu au fost prelevate de la unitatea de producție („SC Lactate Bradet”) ci la cea de desfacere (Auchan care se știe că vinde orice, oricînd, oricui și oricum). - ca atare, după cum am mai spus, unitatea de producție, adică firma Lactate Bradet nici nu trebuia „dată pe goarnă”, reprezentanții ministerelor în cauză urmând a plăti în instanță pentru această lipsă totală de profesionalism (cf. Ion Alexa, medic specialist în boli contagioase din Los Angeles). Eu unul îmi pun capul că făbricuța asta nu are nici cea mai mică vină în această epidemie.

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările