Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Dezinfectanţi irosiţi pe străzi, alei şi trotuare. Anunţul Ministerului Sănătăţii privind eficienţa acestora

2
3 Apr 2020 18:59:44
Autor: Cristina Stancu
Astăzi, la Piteşti, străzile, aleile şi trotuarele au fost stropite cu dezinfectanţi  FOTO FB Primăria Piteşti
Astăzi, la Piteşti, străzile, aleile şi trotuarele au fost stropite cu dezinfectanţi  FOTO FB Primăria Piteşti

Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările Ministerului Sănătăţii sunt să se utilizeze procedurile obişnuite, pe bază de săpunuri/detergenţi convenţionali. Motivul: dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită. Zeci de localităţi din ţară au stropit până acum trotuarele şi străzile cu dezinfectanţi.


La Piteşti, lucrătorii societăţilor aflate în subordinea Primăriei Piteşti au reluat astăzi acţiunea de dezinfectare a zonelor pietonale, trotuarelor, aleilor, străzilor din cartierele oraşului, precum şi a altor zone intens circulate (pieţe, Spitalul Judeţean Argeş).

"Acţiunea va fi repetată periodic" anunţă Primăria Piteşti pe pagina de Facebook a instituţiei, în timp ce pagina Ministerului Sănătăţii anunţă că nu e cazul şi că, mai bine, igienizarea s-ar face cu apă şi săpun.

Pe scurt, folosirea dezinfectanţilor pe trotuare înseamnă irosirea acestor substanţe. 

"Nu există dovezi că suprafeţele de mers sunt implicate în transmiterea virusului"

Ministerul Sănătăţii precizează că pentru a analiza eficienţa dezinfectării mediilor externe (suprafaţa drumurilor, ziduri de protecţie, pavaje etc.), trebuie luaţi în considerare factori precum mijloacele de transmitere a coronavirusului, dovada prezenţei virusului pe suprafeţe, precum şi posibilul impact asupra mediului şi riscul asupra sănătăţii în cazul folosirii unor produse nepotrivite, cu potenţial toxic.

"Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obişnuite, pe bază de săpunuri convenţionale/detergenţi convenţionali, evitând, însă, producerea de praf şi aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafeţele de mers sunt implicate în transmiterea virusului.
Dezinfectanţi irosiţi pe străzi. Anunţul Ministerului Sănătăţii privind eficienţa acestora

Informaţiile legate de utilizarea hipocloritului şi abilitatea lui de a distruge virusul pe suprafeţe externe (cum ar fi drumurile) şi în aer sunt contradictorii", se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gigione delaDJ
3.04.2020, 19:14:27

Și la Craiova au făcut aceeași timpeeniee. Cineva vinde bine dezinfectant, zilele astea

FLORIN FLORESCU
3.04.2020, 19:30:23

LĂSAȚI-I NAIBII SĂ SPELE CU ORICE , MAI DISPAR MIZERIILE DIN UNELE ORAȘE . ALTMINTERI ÎI SPERIAȚI ȘI NU MAI SPALĂ NICI CU APĂ . LA PLOIEȘTI AU ALINIAT AZI VREO ȘAPTE MAȘINI , ȘEDINȚA FOTO A DURAT PESTE 30 DE MINUTE , APOI S-AU APUCAT DE STROPIT ,

Modifică Setările