Directoarea DSP, Anca Alexandrescu s-a autosuspendat din funcţie după ce a fost trimisă în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Alexandrescu, directoarea DSP, a fost trimisă în judecată
Anca Alexandrescu, directoarea DSP, a fost trimisă în judecată

Anca Alexandrescu şi soţul său au oferit mită 5000 de euro preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Daniel Boda, pentru ca acesta să le restituie o autorizaţie de distribuţie a medicamentelor suspendată în urma unui control care a avut loc la farmacia soţului directoarei DSP.

UPDATE 6 septembrie

Anca Alexandrescu a renunţat la postul de director al Direcţiei de sănătate Publică Argeş. Trimisă în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la dare de mită, alături de soţul său, doctoriţa a decis să se autosuspende din funcţie şi i-a trimis ministrului Sănătăţii o cerere prin care îi cere să o înlocuiască din funcţie până la terminarea procesului.

Imediat după izbucnirea scandalului, Anca Alexandrescu a luat această decizie şi a trimis o cerere la organizaţia PDL Argeş de suspendare din funcţia de secretar executive pe probleme de sănătate.

Directoarea DSP a motivat gestul spunând că nu ar fi fost normal să meargă la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, însă speră ca atunci când lucrurile se vor clarifica, să se întoarcă la lucru.

Între timp, postul său rămâne liber, directorul adjunct, Mioara Bucur refuzând să îl ocupe.

2 septembrie Directoarea DSP, Anca Alexandrescu, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la dare de mită

Se strânge laţul în jurul familiei Alexandrescu. Cei doi soţi, şefa Direcţiei de Sănătate Publice Argeş, Anca Elena Alexandrescu şi soţul ei Săndel, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, pentru fapte de corupţie. Cei doi soţi sunt acuzaţi că i-ar fi dat mită 5000 de euro preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda. În schimb acesta ar fi trebuit să restituie o autorizaţie de distribuţie angro de medicamente a firmei Ioana Med Farm SRL Ştefăneşti, administrată de Săndel Alexandrescu, autorizaţie suspendată în urma unui control efectuat pe 8 septembrie 2010 de angajaţi ai ANMDM, la care s-au constatat mai multe deficienţe.

Mită prin intermediari
 “Astfel, în zilele de 10 septembrie, respectiv 21 septembrie 2010, Daniel Boda, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, a primit suma totală de 5.000 euro de la inculpatul Săndel Alexandrescu, prin intermediul soţiei sale, inculpata Anca Elena Alexandrescu, pentru a aproba efectuarea unei noi inspecţii la sediul SC Ioana Med Farm SRL Ştefăneşti prin care să se constate, în mod nereal, remedierea deficienţelor, ulterior să fie ridicată măsura suspendării activităţii societăţii menţionate şi să fie restituită autorizaţia de funcţionare. Banii au fost puşi la dispoziţie cu sprijinul inculpatei Neagoe Raluca Eugenia”, se precizează în comunicatul emis de DNA.

Fals în raport
Pe 23 septembrie 2010, la sediul firmei din Ştefăneşti a avut loc o nouă inspecţie pentru remedierea deficienţelor, iar inspectorul ANMDM, Alexandru Dumitrescu, a întocmit un raport în care a declarat în fals că acestea au fost remediate, primind pe 4 octombrie ca mită 2000 de lei de la administratorul firmei, Săndel Alexandrescu, prin intermediul lui Ioan Sorin Chiroiu. În baza raportului favorabil întocmit de inspector, preşedintele ANMDM a restituit autorizaţia de funcţionare societăţii Ioana Med Farm SRL.

În acelaşi dosar în care şefa DSP Argeş este acuzată de complicitate la dare de mită şi soţul său este învinuit pentru dare de mită, mai sunt acuzaţi şi fiul analistului politic Iosif Boda - Daniel Boda, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale - pentru luare de mită, Raluca Eugenia Neagoe (consilier juridic în cadrul Ioana Med Farm SRL - pentru complicitate la dare de mită), Alexandru Dumitrescu (farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale - pentru luare de mită), Ioan Sorin Chiroiu – pentru dare de mită, Ionuţ Cosmin Banu, şofer la aceeaşi farmacie şi Luiza Adriana Măsgaciu, contabil – operator facturare la farmacia din Ştefăneşti – ambii pentru mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş, primul termen în proces fiind stabilit pentru 15 septembrie.

Alexandrescu, un obişnuit al sălilor de judecată
Săndel Alexandrescu a mai avut probleme cu legea, fiind condamnat în luna mai 2011 la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supravegherea autorităţilor, pentru că a înşelat în afaceri cu medicamente firma Montero Bucureşti. Soţul directoarei DSP Argeş a mai fost condamnat în iulie 2010 la cinci ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi prin cumularea mai multor pedepse, acesta fiind acuzat de asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălarea de bani. Alexandrescu ar fi dat un tun de 2,3 milioane de lei firmei Lukoil România. Sentinţa a fost atacată, iar Curtea de Apel Piteşti a trimis dosarul la Tribunalul Argeş pentru rejudecare.

Anca Alexandrescu nu a fost de găsit pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie.

ANTECEDENTE
Săndel Alexandrescu a mai fost condamnat pentru înşelăciune, păgubite fiind firmele Monteoro Bucureşti şi Lukoil România.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite