Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Directorul DSP Argeş şi şeful Spitalului de Pediatrie din Piteşti refuză să demisioneze. Cadrele medicale de la Pediatrie ameninţă cu proteste

0
25 Feb 2016 15:14:29
Autor: Cristina Stancu
Sorina Honţaru, director DSP Argeş
Sorina Honţaru, director DSP Argeş

Vasile Stan refuză să plece de la conducerea Spitalului de Pediatrie din Piteşti, în ciuda solicitărilor venite de la noul prefect al judeţului Argeş şi de la ministrul Sănătăţii. Managerul spune că instituţia pe care o conduce nu are nicio vină în criza bebeluşilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Pe de altă parte, nici directorul DSP nu vrea să demisioneze.


Acuzaţiile formulate de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu şi de Instituţia Prefectului Argeş, la adresa conducerii Spitalului de Pediatrie a încins spiritele în rândul cadrelor medicale care sunt de partea managerului Vasile Stan. Unitatea spitalicească se pregăteşte de grevă.

Cristian Soare, noul prefect al judeţului Argeş, investit în funcţie la sfârşitul săptămânii trecute, a cerut  joi, nu doar demisia de onoare a şefei Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, ci şi demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti, după ce le-a reproşat celor doi proasta gestionare a crizei bebeluşilor şi comunicarea deficitară între cele două instituţii, pe de o parte, dar şi cu spitalul Marie Curie din Bucureşti, pe de altă parte. 
   
“În primul rând, consider că în acest caz a fost vorba de o criză de comunicare şi de asigurare a fluxului informaţional între DSP şi spitale (…). Primul caz de îmbolnăvire cu SHU a fost confirmat pe 31 ianuarie, iar conducerea DSP a aflat din presă pe 9 februarie, când aveam deja transferaţi la Bucureşti un număr de 11 cazuri (…). Solicit demisia de onoare a Sorinei Honţaru din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi, de asemenea, solicit şi demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul cum a gestionat întreaga situaţie”, a cerut, joi, Cristian Soare. 
   
Prefectul a mai precizat că reacţia întârziată a conducerii DSP a avut drept consecinţă compromiterea anchetei epidemiologice demarate pentru stabilirea sursei îmbolnăvirilor.  
 
“Reacţia târzie a DSP Argeş a condus la declanşarea târzie a anchetei epidemiologice. În cazul unor bebeluşi infectaţi de mai multe zile, ea a fost tardivă, rezultatele nemaiputând fi concludente pentru aflarea acestei cauze.”, a mai spus prefectul Cristian Soare. 
 
Instituţia Prefectului nu are autoritatea de a demite din funcţie directorii celor două instituţii şi aşteaptă depunerea demisiilor de către aceştia.
 
Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, nu intenţionează să facă acest lucru 
 
„Nu mă consider vinovat! Dacă aşa se consideră că se va rezolva situaţia, aştept să fiu demis şi vreau să ştiu şi pentru ce acuzaţii, pentru că spitalul acesta nu are nicio vină”, a declarat, tot joi, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.
 
Singura autoritate care-l poate demite pe Vasile Stan de la şefia Spitalului de Pediatrie din Piteşti este Consiliul Judeţean, însă până la închiderea ediţiei, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău nu a avut nicio reacţie la ultimele evenimente. 
 
Sorina Honţaru: “Nu demisionez!”
 
Nici directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru nu are de gând să demisioneze din funcţie. "Nu demisionez. Aştept destituirea de la Ministerul Sănătăţi. Sunt numită de Ministerul Sănătăţii. Dacă Ministerul mi-o va cere, voi face acest lucru.", a declarat, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.
 
Controale în spitale şi din partea ITM
   
“Am cerut ITM Arges să declanşeze o acţiune de control în spitale pentru a verifica dacă personalul medical şi auxiliar îndeplineşte condiţiile HG 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor şi condiţiile Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, urmând a fi verificate fişele de expunere la risc şi evidenţa acestora”, a anunţat prefectul Cristian Soare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările