Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Dosare penale deschise în Argeş pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale

0
22 Sep 2021 16:24:40
Autor: Cristina Stancu

Recentele controale comune desfăşurate de Apele Române, Garda Naţională de Mediu şi Poliţia Română în Argeş s-au încheiat cu 16 sancţiuni contravenţionale şi două dosare penale deschise pentru desfăşurarea ilegală a unor activităţi de exploatare a agregatelor minerale.

De la începutul acestui an până în prezent, inspectorii din cadrul Apelor Române au derulat 10.000 de controale în urma cărora au aplicat sancţiuni în valoare de 16 milioane de lei. 
 
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale de către operatorii economici sau activităţi ilegale pe plaje: au fost peste 1300 de controale încheiate cu amenzi în valoare de peste 3.000.000 de lei. 

Întreţinerea necorespunzătoare a curăţeniei cursurilor de apă şi a malurilor în interiorul şi în jurul localităţii e o altă problemă generatoare de sancţiuni, fiind aplicate amenzi de aproape 2.000.000 de lei în urma celor 4000 de controale efectuate.

Sancţiuni au curs şi pe linia gospodăririi apelor unde au fost aproape 5000 de controale, amenzile cumulând peste 8.500.000 de lei.

Do𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥𝐞 deschise în Argeş pentru exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale
 

Balastiere în afara legii

Exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere), fără acte de reglementare sau în afara perimetrului e un alt fenomen generator de sancţiuni.
În urma celor 96 de controale efectuate de la începutul anului au fost aplicate amenzi de peste 2.000.000 de lei.
Toate aceste controale au fost efectuate de către echipe mixte formate din inspectori din cadrul Apelor Române, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi ai Jandarmeriei.
 
"Cea mai recentă acţiune comună de verificare a activităţilor de exploatare a agregatelor minerale a avut loc în judeţul Argeş. Echipe de inspectori din cadrul Apelor Române, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Române - Serviciul de Investigare a Criminaităţii Economice şi ai Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat 16 sancţiuni şi au întocmit două dosare penale", precizează, miercuri, Apele Române.
 
   
Activitatea de control a Inspecţiei din cadrul Apelor Române este continuă, iar astfel de acţiuni, derulate în echipe mixte, vor avea loc până la finalul acestui an.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 Zeci de elevi şi profesori confirmaţi cu COVID-19, în Argeş. 37 de clase au trecut deja la cursuri online

 Un motociclist în vârstă de 25 de ani a murit după ce s-a izbit de un cap de pod

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările