Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Drum expres cu finanţare europeană pentru legătura dintre Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Uzina Dacia

6
27 Dec 2020 06:04:40
Autor: Denis Grigorescu
Drumul expres va porni din estul Piteştiului FOTO: Denis Grigorescu
Drumul expres va porni din estul Piteştiului FOTO: Denis Grigorescu

De aproape două luni a început elaborarea studiului de fezabilitate pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va face practic legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia.

Viitorul drum va fi unul extrem de important pentru industria auto, având în vedere că va asigura o legătură foarte rapidă între Capitală şi platforma industrială de la Mioveni, unde în afară de uzina Dacia sunt zeci de firme producătoare de componente auto şi zeci de mii de angajaţi. Drumul expres Piteşti-Mioveni va fi o prelungire a Autostrăzii A1 şi va avea o lungime de aproximativ 20 kilometri. Lucrările ar urma să înceapă în toamna anului 2022.

„Pe 29 octombrie a.c. a fost semnat contractul de elaborare studiu de fezabilitate si proiect tehnic de execuţie pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni cu firma Search Corporation, durata contractului este de 18 luni, dintre acestea 9 luni fiind alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate”, ne-au declarat reprezentanţi ai CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 222,7 milioane lei fără TVA, din care elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie este in valoare de 2.681.422,89 lei fără TVA. 85% din sumă este finanţată de către Uniunea Europeană.

„Viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va fi o prelungirea a Autostrăzii A1, este unul extrem de important pentru industria auto românească. Este un proiect de infrastructură esenţial. S-au pierdut multe proiecte în industria auto în ultimii ani din cauza lipsei infrastructurii din ţara noastră”, precizează Adrian Sandu, secretarul general al ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România).

Vă mai recomandăm şi:

Toate modelele Dacia vor avea din 2022 şi versiuni hibrid

EXCLUSIV Ce despăgubiri plăteşte statul pentru exproprierile de pe tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Un cititor
27.12.2020, 07:18:50

Speram !! Ma "strange in spate" cand aud de studii de fezabilitate. Aceste repetate si interminabile studii, care raman doar in ac stadiu. Speram (in al nouspilea ceas) sa treaca rapid peste ac faza, si de data asta sa se si faca ceva . Deasemenea speram sa se si lucreze temeinic si nu in bataie de joc. Daca actuala conducere a invatat din trecut, ca trebuie urmariti si banii si lucrarile, am putea avansa. In caz contrar, in doi trei ani dupa inaugurare va trebui s-o luam de la capat. Apar gropile, descoperim ca s-a lucrat incorect.

+1 (1 vot)
Rubobostes
27.12.2020, 11:13:07

De data asta chiar e primul studiu de fezabilitate pentru Pitesti-Mioveni. E prima data cand aud ca vor sa lege Mioveniul de autostrada. Oricum exista o sosea cu doua benzi pe sens intre Mioveni si autostrada, dar trece prin prea multe localitati si nu e intinsa pe toata distante. Cred ca se vor misca repede. Dupa ce n-a mai fost nicolescu presedinte CJ s-a vazut o preocupare intensa pentru doleantele fabricii Dacia.

+1 (3 voturi)
sandel62
27.12.2020, 11:31:22

Am crezut ca se va face ceva. Cand colo -studiu de fezabilitate care oricum nu va fi gata niciodata iar daca va fi va fi contestat , recontestat, completat si in final declarat inoperabil sau depasit. Si apoi va urma un nou studiu pe bune: adica aceeasi pasi ca la primul studiu....

+3 (3 voturi)
octavian calin
27.12.2020, 11:50:57

sandel62,asa e cand nu ai habar ,vorbeste pe gura camasii.....ca sa nu mori nestiutor ,nimic nu se poate construi fara studiu de fezabilitate ,pentru ca acea constructie,bloc de locuinte ,autostrada ,sau drum special ,efectiv nu va putea fi o constructie sigura si poti cheltui miste bani aiurea ...actuala guvernare trebuie sa intre ferm in aceste contestatii care franeaza dezvoltarea Romaniei .

sandel62
27.12.2020, 12:25:13

Sunt nestiutor dar cu siguranta drumul Ploiesti Brasov a avut 4 studii de fezabilitate pana acum. Si probabil vor mai urma . Sau doar vorbeam pe gara camasii..

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările