Piteşti

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Mărturia unui protestatar ridicat de jandarmi la Topoloveni: „M-au ţinut la Poliţie până când a plecat Dragnea de la Primărie“

19
17 May 2019 14:12:03
Autor: Denis Grigorescu
Traian Paparete (foto dreapta) şi-a făcut un selfie cu jandarmii după ce a fost eliberat FOTO: arhiva personală
Traian Paparete (foto dreapta) şi-a făcut un selfie cu jandarmii după ce a fost eliberat FOTO: arhiva personală

Zece protestatari care îl aşteptau pe liderul PSD Liviu Dragnea la Topoloveni au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la sediul Poliţiei din oraş, unde au fost ţinuţi aproximativ o oră şi jumătate, perioadă în care liderul social-democrat s-a întâlnit cu primarii PSD din zonă. Traian Paparete, unul dintre protestatari, a dezvăluit pentru Adevărul detaliile reţinerii.

Traian Paparete este unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din Argeş, iar în ultimii doi ani a fost nelipsit de la toate protestele la adresa PSD.

„M-au luat pe sus, m-au urcat în dubă, chiar dacă aveam şi ecuson de presă, eu sunt corespondent Rezistenţa TV. Jandarmii au acţionat la ordinul domnului locotenent-colonel Lupu, care a zis: „Ia-l şi pe ăsta”. M-au ţinut la Poliţia Topoloveni până când a plecat Dragnea de la Primărie. Mi-au zis că trebuie să mă verifice la Europol. Nu mi-au justificat în vreun fel motivul pentru care m-au reţinut mai bine de o oră şi jumătate. Le-am dat buletinul meu încă dinainte de a mă reţine. Nu mi-au dat vreo amendă. Celorlalţi protestatari le-a dat drumul mai devreme puţin, fără să îi amendeze”, spune Traian Paparete.

„Trei jandarmi m-au însoţit când am ieşit la fumat”

Tot Traian Paparete ne-a mai declarat: „Trei jandarmi m-au însoţit când am ieşit la fumat. S-a ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Cred că le-a fost frică, se adunaseră vreo 80 de oameni la Topoloveni. Luasem nişte foi pe care scrisesem „NIMIC” , viceprimarul de la Topoloveni m-a înjurat şi apoi s-a dat ordinul să ne reţină. Pentru Liviu Dragnea, frica e foarte mare, el nu se aştepta ca la Topoloveni, care e fief PSD, să găsească cetăţeni care să fie împotriva lui, asta e clar. De aici a şi plecat probabil ordinul şefului jandarmilor, să ne ia la secţia de poliţie, ca să nu degenereze lucrurile şi să se adune mai multă lume”.

Patru dube pline cu jandarmi au fost aduse la Topoloveni cu o oră înainte ca Liviu Dragnea să ajungă în oraş.

De la Topoloveni, Liviu Dragnea a plecat să viziteze o fermă din comuna Corbi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

MM Ordean
17.05.2019, 14:27:13

E treabă foarte grea, pentru nemulțumiții de Dragnea, a se exprima astfel: „Domnule, nu sînt de acord cu ce faci dumneata. M-aș bucura ca la viitoarele alegeri partidul dumitale să nu mai cîștige.” La nu mărunți, și în aceeași cheie ireală discutînd, dacă se exprimau așa acum nu ar mai existat PSD.

-6 (6 voturi)
vasile turcu
17.05.2019, 14:29:40

Nu ești inteligibil. La școală!

+7 (7 voturi)
Camelian Propinatiu
17.05.2019, 14:51:41

Cam devreme cu asiguarea tăcerii la 30 de ani după ceauşism. Ce uită fanii lui Dragnea e că nici n-a construit poduri peste Bosfor, nici n-a luat Crimeia!

+3 (3 voturi)
Ciprian Ch
17.05.2019, 14:37:23

Pana la urma 10 August a fost doar...incalzirea. Frica asta de propriul popor.... Atat au cantat-o pe asta cu "statul paralel" ca pana la urma, ei si-au format propriul "stat paralel".

+3 (3 voturi)
leuldinpanjshir99
17.05.2019, 14:48:14

Jegdarmeria a avut curaj sa-i bage in dube pentru ca au fost putini. Daca erau vreo 800-1000 de protestatari, nu mai erau slugoii lui Daddy asa viteji ...

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările