Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Febra cumpăturilor, speculată de hoţi. „Dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment“

0
8 Dec 2021 18:02:58
Autor: Cristina Stancu
Foto: Facebook Poliţia Română
Foto: Facebook Poliţia Română

Hoţii de buzunare fac mai multe victime în zonele aglomerate, iar febra cumpărăturilor pentru Sărbători creează contextul ideal al hoţilor care operează în spaţiile comerciale.

Aglomeraţia e speculată cel mai bine de hoţi, iar perioada dinaintea cumpărăturilor necesită vigilenţă maximă în partea celor care nu vor să le cadă victime. 

Astfel, portofelul nu se ţine niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, geanta nu se ţine în coş, iar banii nu se păstrează în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei. Sunt trei dintre regulile care deschid orice listă de recomandări la cumpărături.
 

Şase recomandări importante

Poliţiştii argeşeni au lansat miercuri un nou apel pentru respectarea unor măsuri minime prin care hoţii din buzunare şi genţi pot fi ţinuţi la distanţă:

În zonele aglomerate manifestaţi atenţie deosebită asupra banilor sau a altor obiecte personale; nu lăsaţi geanta, borseta nesupravegheate;
Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, ci doar suma necesară; 
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei (buzunarul de la spatele pantalonilor sunt cele mai tentante pentru hoţi), în sacoşă sau la vedere. Acesta se păstrează cel mai sigur în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;
Acordaţi o mai mare atenţie poşetei, dar şi plaselor care conţin cumpărături;
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.
 
Pe lângă toate acestea, e bine de ştiut că banii, actele personale şi cheile nu se ţin în acelaşi loc şi că la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate, vigilenţa trebuie sporită.
 

"În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi Poliţia la numărul unic de urgenţă 112!", recomandă Poliţia Română.

Citeşte şi:

Singurul municipiu din România fără un centru de permanenţă. Piteştiul, deficitar la spitale şi la personal medical

Şpagă în bormaşini şi geci la Protecţia Consumatorului Argeş. Decizia instanţei în cazul celor doi comisari acuzaţi

;
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările