Piteşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ambasadori şi oficiali din 14 state europene, interesaţi de Magiunul de Topoloveni. O delegaţie a Comisiei Europene a vrut să vadă cum se prepară

0
23 Sep 2019 15:00:22
Autor: Cristina Stancu

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) a stârnit curiozitatea unei delagaţii a Comisiei Europene, care a vizitat, săptămâna trecută, mica fabrică din Topoloveni: Sonimpex.

Delegaţia, formată din ambasadori şi oficiali din 14 state europene - Austria, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Estonia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Slavenia, Suedia şi Slovacia - a ţinut să vadă cum se produce, fără pic de zahăr adăugat, celebrul magiun certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare ca aliment funcţional, produsul multiplu premiat “Superior Taste Award” de către Institutul Internaţional pentru Gust şi Calitate Bruxelles, care deţine inclusiv un Cod Operator NATO, certificat Kosher şi certificat HALAL şi care, cu sprijinul UE, este protejat în state precum Canada şi Japonia.

„Membrii delegaţiei au fost impresionaţi de faptul că într-o fabrică mică din România este produs unul dintre cele mai apreciate produse româneşti pe piaţa europeană, prin certificări internaţionale şi premii de specialitate”, precizează Bibiana Stanciulov, întreprinzătoarea supranumită „Mămica Magiunului de Topoloveni”

 100% natural fără conservanţi sau aditivi alimentari

Curiozităţile oaspeţilor au fost legate de funizorii de prune, soiuri sunt potrivite pentru un magiun de calitate,procesul tehnologic al produselor fabricatei fără adaos de zahăr, dar mai ales de ce înseamnă un produs 100% natural fără conservanţi sau aditivi alimentari.

Vzita a fost organizată la scurt timp după realizarea în fabrica Sonimpex Topoloveni a unui material video la solicitarea Parlamentului European, cu scopul de a promova magiunul de prune Topoloveni în Comunitatea Europeană ca exemplu de afacere dezvoltată cu fonduri europene, după principii sănătoase şi cu respect pentru calitate si consumatori.Ambasadori şi oficiali din 14 state europene, interesaÅ£i de Magiunul de Topoloveni. O delegaÅ£ie a Comisiei Europene a vrut să vadă cum se prepară

“Este fascinant cât de mic este pasul de la prună la magiun în această fabrică. Pruna este singurul ingredient folosit şi faptul că au reuşit să obţină un brevet internaţional de invenţie pentru utilizarea sucului de măr în loc de zahăr este extraordinar. Oamenii au devenit din ce în ce mai atenţi la produsele pe care le consumă şi este important să promovăm calitatea, iar aici vorbim despre calitate” – a menţionat unul dintre membrii delegaţiei.

Poate fi consumat de persoane de la vârsta de la şase luni

Magiunul de Topoloveni este considerat aliment funcţional datorită aportului de macroelemente, microelemente, macronutrienţi, micronutrienţi (fitonutrienţi, în special antioxidanţi, vitamine, fibre alimetare).

"Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la şase luni, când începe diversificarea alimentaţiei bebeluşilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecţionate (din cel puţin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereţi dubli, fără foc direct, în aşa fel încât sunt păstrate aproape integral calităţile sanogene ale prunelor proaspete”, precizează producătorul de la Topoloveni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii