Piteşti

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Accident pe DN7: câţiva localnici s-au îmbulzit să colecteze motorina scursă din rezervorul unei cisterne implicate în accident

0
22 Apr 2014 23:48:13
Autor: Laurentiu Ionescu

Traficul a fost blocat timp de o oră,marţi seara, pe DN 7, în comuna Bascov, din cauza unui accident.  Zeci de localnici s-au năpustit cu găleţi, bidoane şi orice recipient care le-a venit la îndemână pentru a recupera motorina scursă din rezervorul spart al cisternei implicată în evenimentul rutier. Coloanele de maşini au depăşit cinci kilometri pe ambele sensuri de mers.

 

Accidentul a avut loc, marţi seara, în comuna Bascov. Şoferul unei cisterne a vrut să evite impactul cu un autoturism care a oprit brusc în faţa lui, dar a pătruns pe contrasens într-un autoturism, s-a răsucit şi a blocat circulaţia. Doar urgenţelor li s-a făcut loc. Două ambulanţe care au fost solicitate la alte urgenţe au putut trece. În urma impactului, rezervorul cisternei s-a spart. Localnicii s-au adunat cu găleţi şi bidoane ca să strângă motorina scursă. Cel puţin 200 de litri de motorină s-au scurs pe stradă, de aceea au fost chemaţi angajaţii de la drumuri să dea cu nisip.

Pentru că accesul a fost blocat pe câţiva kilometri în ambele sensuri, aducerea unei maşini de intervenţie era imposibilă. În aceste condiţii, poliţiştii au apelat la un trailer cu semănători din coloană pentru a îndepărta cisterna pe de carosabil, ale cărei roţi şi motor s-au blocat în urma impactului. „Şoferul tirului nu a păstrat distanţa şi a pătruns pe contrasens, unde a acroşat alt autoturism. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Scoaterea maşinilor de pe carosabil a durat aproape o oră, în condiţiile unui trafic intens pe acest tronson de drum.”, a spus comisarul şef Ştefan Iancu, din cadrul Serviciului Rutier Argeş.

Laurenţiu Telamin, şoferul autoturismului lovit spune că nu a avut timp de reacţie. ” A intrat pe contrasens şi m-a agăţat, eram cu copilul în maşină, mergeam acasă, la Bucureşti. Ne întorceam din vizită de la bunici. Nu am avut timp de reacţie. Bine că nu au fost răniţi.” De cealaltă parte, şoferul tirului spune că un alt participant la trafic a frânat brusc şi a încercat să evite impactul, fără să realizeze că reacţia lui poate avea consecinţe mai grave. ”O maşină roşie era în faţa mea, a pus frână brusc, am încercat să o evit, am tras de volan şi am intrat pe contrasens, carosabilul fiind umed am acroşat altă maşină, bine că nu sunt victime.” a declarat Marius Crăciun.Traficul a fost paralizat aproape o oră pe DN7, după care circulaţia a revenit la normal.

                        

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările