Piteşti

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO „Primul ghiozdan” n-a mers la şcoală

0
13 Sep 2011 09:05:53
Autor: adevarul
Elevii de clasa I nu s-au lăsat impresionaţi de ghiozdanele de la CJ Argeş
Elevii de clasa I nu s-au lăsat impresionaţi de ghiozdanele de la CJ Argeş

Deşi consilierii judeţeni ai USL şi-au donat indemnizaţiile pe patru luni să le cumpere rechizite, elevii de clasa I din Argeş nu au venit cu ghiozdanele primite de pomană. În schimb, micuţii au preferat să se laude în prima zi de şcoală din viaţa lor cu ghiozdane moderne, genţi de firmă sau trollere, precum elevii mai mari ca ei.

Odată cu cei peste 5700 de elevi argeşeni înscrişi în clasa I, ieri ar fi trebuit să intre pe porţile şcolilor şi tot atâtea ghiozdane împărţite gratuit, weekendul trecut, de consilierii judeţeni ai USL, după ce şi-au donat indemnizaţiile pe patru luni pentru a le achiziţiona.  La o primă vedere, în curţile arhipline ale unităţilor şcolare, stupoare însă! Micuţii nu au fost impresionaţi de rechizitele primite de pomană, ci au preferat să-şi etaleze  genţile sau ghiozdanele de fiţe cu Hannah Montana, Spider Man şi Ben10.


Click pe poze pentru a vedea galeria foto!

Ghiozdan de 17 lei versus ghiozdan de 150 de lei

Practic, un pachet de la CJ Argeş costa, cu totul, 17 lei: un ghiozdan, un caiet tip I, un caiet A5, de matematică, cu 48 de file, un caiet de desen A4, un creion HB, un stilou, culori, o radieră, o riglă de 20 de cm și un penar neechipat. Suma este de aproape 10 ori mai mică decât a unui ghiozdan gata echipat cumpărat de părinţii care-şi permit.

Populaţia şcolară a scăzut cu peste 8000 de elevi, în Argeş, faţă de 2006

Daiana Stanciu are 7 ani şi este elevă în clasa I la Şcoala cu Clasele I-VIII, Nr. 3 “Ion Pillat” din Piteşti. A primit şi ea un asemenea cadou, dar nu s-a lăsat impresionată. Părinţii ei o echipaseră deja, cu 500 de lei, pentru începerea anului şcolar.

“I-am cumpărat ghiozdan, am dat 40 de lei pe el, rechizite de toate tipurile, trening şi tot ce îi este necesar pentru şcoală. Pe toate rechizitele am dat cam 150 de lei. Nu mă simt jignită că a primit un ghiozdan şi de la Consiliul Judeţean, dar apucasem deja să-i cumpăr. M-am bucurat, gestul contează, poate când se plictiseşte de acesta o să-l ia pe celălalt la şcoală”, ne-a spus Iuliana Stanciu, mămica fetei.

Boboci cu genţi şi trollere

Lângă Daiana, alte colege îşi etalau ţinutele cumpărate special pentru deschiderea anului şcolar. Monica Radu, elevă şi ea în clasa I, îşi va ţine rechizitele într-o geantă de umăr, aşa cum poartă adolescenţii din licee, iar micuţa Mirabela va veni tot restul anului de învăţământ cu un troller la şcoală. Fetele nu ştiu câţi bani au dat părinţii lor pe rechizite, dar de un lucru sunt sigure: nu le vor înlocui pentru nimic în lume cu ghiozdane de la Consiliul Judeţean.

“Noi suntem mulţumiţi de cum a decurs acest program, chiar dacă prefectul l-a blocat în contencios-administrativ, considerându-l ilegal. Eu, personal, am donat aproximativ 4000 de lei ca să ducem această iniţiativă la bun sfârşit, iar recompensa mea cea mai mare este zâmbetul de pe feţele copiilor. Mulţi poate nu au acum nevoie, dar se vor folosi, cu siguranţă de ele mai târziu”, ne-a spus Simona Bucura-Oprescu, vicepreşedintele PSD al CJ Argeş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările