Impresionant. Doi biciclişti germani au pedalat 3.000 de kilometri ca să strângă bani pentru reîmpădurirea unui teren defrişat din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philipp Hubert şi Theresa Drosler, în faţa unui teren afectat de defrişări la Nucşoara FOTO: Conservation Carpathia
Philipp Hubert şi Theresa Drosler, în faţa unui teren afectat de defrişări la Nucşoara FOTO: Conservation Carpathia

Doi tineri din Germania au parcurs timp de două luni 3.000 de kilometri cu bicicletele de la Munchen până în Argeş şi retur în cadrul unei campanii intitulate „Balkan by bike” şi destinate a strânge fonduri pentru împădurirea a două hectare de teren afectat de defrişările masive. Cei doi au strâns 8.500 de euro.

Theresa Drösler and Philipp Hubert au absolvit liceul în Germania în această vară şi au aflat de eforturile lăudabile ale Fundaţiei Conservation Carpathia de a reîmpăduri sute de hectare din România afectate de defrişări. 

Pasionaţi de ciclism de mici, cei doi tineri germani au luat legătura cu reprezentanţii fundaţiei şi au decis să facă o campanie inedită pentru a strânge fonduri pentru reîmpădurirea a două hectare de teren din zona Groapele din comuna argeşeană Nucşoara.

 Concret, cei doi au mers cu bicicletele de la Munchen până în judeţul Argeş, parcurgând Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Serbia, timp în care au strâns fonduri. În total, Theresa şi Philipp au strâns 8.500 de euro. Expediţia lor, intitulată „Balkan by bike”, a durat în total 60 de zile, iar în România au rămas mai multe zile, vizitând şi zonele afectate de defrişări.


„Am dorit să ne implicăm într-o cauză bună înainte de a începe cursurile la facultate, iar protejarea climei şi a mediului înconjurător sunt foarte importante pentru noi. În România, Munţii Carpaţi găzduiesc adevărate comori ale naturii ce au dispărut de mult din Europa, de la populaţii mari de lupi, urşi şi râşi până la o biodiversitate impresionantă. Din păcate, aceste zone sunt în pericol din cauza defrişărilor necontrolate şi a lăcomiei mari a unor companii. Am strâns fonduri ca să ajutăm Fundaţia Conservation Carpathia să reîmpădurească o zonă defrişată”, a declarat pentru „Adevărul” Philipp Hubert.  

biciclisti germani strangere fonduri conservation carpathia defrisari nucsoara 01

„Am cunoscut mulţi oameni minunaţi în timpul zilelor petrecute în România şi am văzut peisaje de neuitat. În perioada petrecută în România am salvat şi şase căţeluşi ce fuseseră efectiv abandonaţi în stradă. A fost tulburător şi revoltător să vedem terenuri mari afectate de defrişări în România”, povesteşte Theresa Drösler.

Iată ce spune şi Angela Boghiu, reprezentant Conservation Carpathia: „Ne-am bucurat să petrecem câteva zile cu Theresa şi Philipp, suficient cât să ne ataşăm şi mai mult unii de alţii. Le-am oferit confortul drumului cu maşina de la Braşov la Nucşoara, dar au renunţat la biciclete doar pentru urcuşul de câteva ore pe Valea Rea, urmând apoi valea pârâului Văsălatu, unde, la poalele masivului Iezer Păpuşa, departe de ochii privitorului de rând, se întind 300 de hectare de… nimic, de cioate. Peisajul îţi lasă un gol în stomac şi te întrebi oare cum au putut să treacă neobservate sute de camioane încărcate cu buşteni, în 2010-2012?”.

Vă mai recomandăm şi:

Sir Charles Burrell, preşedintele Conservation Carpathia: „Bucuria pură a României constă în exuberanţa vieţii”

Impresionant. Zeci de hectare reîmpădurite în zone grav afectate de defrişări

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite