Infuzia de trifoi roşu cu miere, leacul din bătrâni pentru insomnie. Cum prepari băutura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insomnia reprezintă o tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei şi/sau profunzimii lui. Remediile nu se rezumă la medicaţia alopată, ci includ o serie de soluţii naturiste, unele pierdute în negura timpului.

Insomnia reduce preformantele în muncă şi capacitatea de a lua decizii, iar de cele mai multe ori persoanele afectate raportează o scădere generală a calităţii vieţii.

„Există două tipuri de insomnie în funcţie de frecvenţa apariţiei şi de durata tulburărilor de somn:  insomnia pe termen scurt, cu care se confruntă 15 şi 20 % din populaţie şi care care durează până la trei luni şi insomnia cronică, o tulburare ce apare de cel putin de trei ori pe săptămână, pe o perioada de cel puţin trei luni. Tratamentul insomniei se face gradual, în funcţie de tipul de insomnie cu care te confrunţi. Pleacă de la măsuri privind igiena somnului şi creşte treptat culminând cu tratamentul medicamentos, în cazul insomniilor cronice”, precizează Elena Badea, administratorul site-ului infuzie desanatate.to

Specialistul în fitoterapie recomandă o serie de remedii pe bază de plante, de la clasicele ceaiuri de tei, valeriană, levănţică sau păducel, până la licori din talpă gâştii, conuri de hamei sau trifoi roşu, ultima buruiană din listă fiind de altfel unul dintre leacurile la care apelau frecvent şi străbunicii noştri

Trifoiul roşu are nu doar proprietăţi sedative, ci şi antiseptice, antiinflamatoare, diuretice şi mineralizante. Ideală  în caz de insomnie este infuzia de trifoi cu miere.

"Turnaţi 250 ml apă clocotită peste două linguri de flori de trifoi roşu, proaspete sau uscate. Lăsăţi-le să se infuzeze, apoi strecuraţi lichidul. Adăugaţi o linguriţă de miere, care favorizează şi ea somnul. În plus, capacitatea ei de a reţine lichidele în organism previne urinatul nocturn", mai spune Elena Badea.

Contraindicaţii

Trebuie precizat că preparatele cu trifoi roşu sunt contraindicate femeilor gravide şi persoanelor care urmează tratamente cu anticoagulante. Totodată, este contrindicată administrarea simultană a trifoiului roşu cu medicamentele care conţin salicilaţi. De aceea, înainte de a folosi această plantă medicinală sau orice remediu naturist, cereţi sfatul unui medic!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite