Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Licitaţie trucată pentru reabilitarea unor străzi. Cinci companii s-au înţeles între ele ca fiecare să se aleagă cu ceva. Ce amenzi au primit

0
24 Sep 2020 15:57:06
Autor: Cristina Stancu
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2.237.094 lei (aprox. 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitaţiei privind reabilitarea străzilor din Municipiul Piteşti.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărţită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Piteşti. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitaţiei.

"În cadrul investigaţiei, Autoritatea de concurenţă a constatat faptul că, sub aparenţa de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înţeles să nu se concureze între ele şi să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigaţia a fost declanşată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitaţia.

"Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenţei, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora", precizează Consiliul Concurenţei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

Ø    Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;

Ø    Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;

Ø    Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;

Ø    General Trust Argeş S.R.L. – 649.623,96 lei;

Ø    Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

"Reamintim că, pentru a veni în sprijinul companiilor şi a evita încălcarea normelor în domeniu, Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul instituţieihttp://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf" mai precizează Consiliul Concurenţei.

Vă mai recomandăm şi:

Reacţia soţiei marelui Dobrin faţă de candidaţii care folosesc imaginea FC Argeş: „Sunt revoltată!“

Încep lucrările la cea mai modernă sală polivalentă din România

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările