Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Mai mulţi piteşteni au desfăcut şampania de bucurie că li s-a asfaltat strada după 10 ani de aşteptare

1
4 Aug 2021 15:49:32
Autor: Denis Grigorescu
Locuitorii străzii au ciocnit şampanie inclusiv cu angajaţii Primăriei Piteşti FOTO: PiteŞtiri, Primăria Piteşti
Locuitorii străzii au ciocnit şampanie inclusiv cu angajaţii Primăriei Piteşti FOTO: PiteŞtiri, Primăria Piteşti

Miercuri 4 august s-a finalizat asfaltarea unei străzi dintr-un cartier rezidenţial al Piteştiului. Iar de bucurie că li s-a asfaltat strada după 10 ani de aşteptare şi mers prin noroaie.

La recepţia lucrării de modernizare a străzii Dumitru Brătianu, ce are mai puţin de 600 de metri, au fost prezenţi primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan şi numeroşi angajaţi ai Primăriei Piteşti.

De bucurie că li s-a asfaltat strada după un deceniu în care zi de zi au mers pe pietriş sau prin noroaie cu maşinile, locuitorii străzii au desfăcut mai multe sticle de şampanie şi au ciocnit atât între ei, cât şi cu reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Locuitorii de pe strada Dumitru Brătianu mai aveau puţine speranţe că li se va asfalta strada, după ce doi foşti primari ai Piteştiului- Tudor Pendiuc şi Cornel Ionică- i-au ignorat în repetate rânduri când au solicitat modernizarea străzii.

Cum arăta strada înainte de asfaltare FOTO: Primăria Piteşti

 

Lungimea străzii modernizate este de 561,53 metri, iar lucrările au constat în: amenajare canal deversor cu saltele şi gabioane; canalizare pluvială; guri de scurgere cu depozit; sistem rutier pe zona carosabilă; sistem rutier pe trotuare; montarea bordurilor prefabricate; execuţie zid de sprijin; marcaje şi montaj indicatoare pentru siguranţa circulaţiei.  

Perioada de execuţie a fost de cinci luni, iar valoarea contractului se ridică la 1,7 milioane lei.

 

Vă mai recomandăm şi:

Imagini spectaculoase de pe şantierul celei mai moderne săli polivalente din România. Va fi gata cu opt luni înainte de termen

 

Un primar vrea amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoaie pe domeniul public sau vandalizează oraşul


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mihai Popescu
4.08.2021, 16:53:08

Stati bre si nu va bucurati asa de repede. Vedeti mai intii calitatea asfaltului si citi ani va tine. La noi nici in cei care construiec autostrazi nu poti avea incredere pt. ca multe au avut probleme mari.

-11 (13 voturi)
Modifică Setările