Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Medic: „Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii cu SARS-CoV-2. Privatul a triat pacienţii”

4
11 Nov 2020 12:12:38
Autor: Denis Grigorescu
Alina Martău lucrează de 23 de ani ca medic la Urgenţe FOTO: arhiva personală
Alina Martău lucrează de 23 de ani ca medic la Urgenţe FOTO: arhiva personală

Medicul Alina Martău, de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Piteşti, a postat un mesaj pe Facebook în care critică faptul că parlamentarii nu au luat măsuri de susţinere a medicilor care lucrează mult de când a izbucnit pandemia.

Şi tot Alina Martău, care are o experienţă de 23 de ani ca medic la Urgenţe, critică şi faptul că sistemul public de stat a fost obligat să primească toţi bolnavii cu SARS-CoV-2, în timp ce spitalele private au fost lăsate să îşi trieze pacienţii. Iată ce a scris Alina Martău în postarea devenită virală:

Sunt 8 luni de când a început lupta cu virusul SARS-CoV-2, luni de emoţii, incertitudini, eşecuri sau victorii medicale.

Sectorul medical a fost şi este cel mai expus riscului de contaminare. S-a lucrat in condiţii de multe ori umilitoare, dar s-a mers înainte, fiecare conştientizând că pacientul trebuie salvat.

Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii, cronici, acuţi sau infectaţi cu SARS-CoV-2. Privatul şi-a mentinut poziţia de alegere şi triere a pacienţilor, iar medicii de familie şi-au continuat activitatea ca înainte de pandemie, majoritatea mai mult on-line. Deci, unde a fost cel mai mare risc de contaminare? Statistica arată numărul crescut al personalului medical infectat şi cele peste 40 de decese din randul său. Acum întreb... şi aştept poate şi-un răspuns.... Proiectul gărzilor trecute ca vechime în muncă nu merita să fie redeschis şi votat? Plata orelor de gardă nu trebuia revizuită?

Lupta cu virusul va continua, laşitatea nu este cunoscută în sănătate, însă nu căutaţi dragi decidenţi să vă folosiţi de devotamentul nostru, pentu a uita că mai avem şi drepturi...”

 

Vă mai recomandăm şi:
 

Avertisment: Declaraţia pe proprie răspundere, valabilă numai în original! De ce fotografia din telefon nu e acceptată

 

Criză de medicamente în farmacii. Ce pastile vitale pentru pacienţi lipsesc şi ce scuze penibile dau autorităţile

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Madafakaa
11.11.2020, 12:25:48

Ho fa nu te ambala, ca nici pe mine nu ma intreaba statul daca vreu sa cotizez cu 750 de lei lunar la casa de asigurari, baga mana in cont si se serveste singur. Iar spitalele private au aparut ca raspuns la incapacitatea sistemului public de a gestiona niste lucruri decente de care pacientul are nevoie: empatie, grija, siguranta si confortul ca nu mori cu zile. Personalul medical care se plange acum, ar fi trebuit sa planga in toti anii ce au trecut pentru pacientii lor si pentru conditiile din spitale. Mai ales aia de la DSP care frecau duda cu lunile si primeau tot felul de sporuri, iar spitalele de infectioase colcaiau de gandaci, sobolani si alte 20 de boli inafara de a ta.

0 (2 voturi)
Gherghisan Comandor
11.11.2020, 13:25:18

Puteti sa-i invitati la cabinetele dvs . Alea private unde-i invitati pe fostii pacienti sa scoateti "atele" adica sa va dea spaga.

-3 (3 voturi)
Mironov George
11.11.2020, 14:44:55

Sistemul privat de sanatate s-a profilat numai pe cazurile care implica munca si responsabilitate putina si profitabilitate maxima si daca se poate pe seama sistemului de stat. De fapt la privat sunt acceasi medici de la stat, care folosesc diverse nise, pentru a "sustrage" pacientii din sistemul de stat, pentru a fi "tratat" in privat. Am intalnit medici oftalmologi care au cabinet privat si care efectuau operatiile in spitalul de stat, dar facturau pe cabinetul particular, de era sef de sectie la oftalmologie la stat.

M Costi
11.11.2020, 16:31:38

Nu-si mai aduce minte doamna doctor de cei 500 de euro primiti in plus la leafa de cei care lucreaza cu pacienti infectati cu COVID ? Nici de salariile marite ( de guvernarea PSD-ALDE , in 2018 ! ) , inaintea oricaror altor categorii de bugetari ?

-4 (6 voturi)
Modifică Setările