Piteşti

articolul anterior articolul urmator

O secţie ATI de la un spital din Argeş s-a redeschis după două luni

0
23 Sep 2021 11:23:01
Autor: Denis Grigorescu
Secţia ATI de la Spitalul Mioveni a fost ţinută închisă din lipsă de personal medical FOTO: Primăria Mioveni
Secţia ATI de la Spitalul Mioveni a fost ţinută închisă din lipsă de personal medical FOTO: Primăria Mioveni

Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni a fost redeschisă începând de joi 23 septembrie, după două luni în care a fost închisă din lipsă de personal medical. În secţie vor fi trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Prin eforturile combinate ale medicului Mircea Stoian, managerul Spitalului din Mioveni, ale primarului Ion Georgescu, reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Argeş şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-au găsit soluţii pentru detaşarea la Mioveni a mai multor medici şi asistente. personalului necesar secţiei ATI, ce are dotări de ultimă generaţie. Personalul medical detaşat îi va trata pe pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Mircea Stoian, managerul Spitalului din Mioveni FOTO: Primăria Mioveni

 

”În total, la secţia ATI a Spitalului Orăşenesc Mioveni au fost detaşaţi şapte doctori, dintre care doi provin de la Spitalul Judeţen Argeş, plus cinci medici rezidenţi de la diferite spitale din ţară. Ţin să apreciez deschiderea şi dăruirea celor cinci medici rezidenţi din ţară, care au dorit să vină să lucreze la Spitalul de la Mioveni. Începând de joi 23 septembrie vor fi disponibile 10 dintre cele 17 paturi de la ATI, urmând ca în perioada următoare să fie disponibile şi celelalte paturi”, a declarat pentru ”Adevărul” doctorul Mircea Stoian, managerul Spitalului din Mioveni. Mai trebuie spus că tot la Spitalul din Mioveni mai sunt disponibile 62 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Până acum, la Spitalul de la Mioveni au fost trataţi peste 1.000 de pacienţi cu COVID-19, 275 dintre aceştia fiind trataţi în secţia ATI.

Prin redeschiderea secţiei ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2 din judeţul Argeş, aflaţi în stare critică, va creşte într-un procent mare.

 

Vă mai recomandăm şi:

”Ce prost am fost că nu m-am vaccinat”. Reacţia unui pacient internat cu SARS-CoV-2 la Terapie Intensivă

 

FDA a autorizat a treia doză de vaccin anti-Covid dezvoltat de Pfizer pentru utilizare de urgenţă la vârstnici şi populaţia vulnerabilă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările