Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Oul-minune care ar putea înlocui antibioticele. Alimentul care întăreşte imunitatea organismului este produs într-o fermă secretă din România

26
29 Feb 2016 06:02:42
Autor: Cristina Stancu
FOTO: 123RF
FOTO: 123RF

Cercetătorii companiei Romvac spun că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „oul hiperimun“, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în gălbenuşul de ou.

O fermă de păsări din România, pe care cercetătorii de la Romvac o ţin încă secretă, până la obţinerea unor brevete care să le ateste meritele, produce un super-aliment pentru imunitate, care, deşi arată  ca un ou obişnuit, are putere de antibiotic. Povestea „oului hiperimun“ a început în anul 2010, când  cercetătorii celui mai mare producător de vaccinuri veterinare din România, Romvac, au început colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“. Atenţia echipei de specialişti s-a focusat pe acele bacterii care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice.

Plecând de la bacteriile colectate de la pacienţii internaţi la „Matei Balş“, cercetătorii de la Romvac au creat vaccinuri cu care au imunizat găinile de laborator. Informaţia genetică a fost transferată în gălbenuşul de ou sub forma imunoglobulinei, prin anticorpi produşi în mod natural de găină. Prin izolarea şi extragerea imonoglobulinei au fost produse o serie de suplimente alimentare eficiente chiar şi acolo unde infecţiile nu răspund la antibiotic. Rezultatele acestor cercetări nu s-au concretizat doar în suplimente alimentare, ci şi într-un produs revoluţionar: „oul hiperimun“, despre care cercetătorii spun că fereşte organismul de infecţii bacteriene greu de tratat. Super-oul provine de la găini Gallus domesticus imunizate cu un amestec de antigene şi arată exact ca un ou obişnuit.

 „«Oul hiperimun» este un supliment alimentar netoxic şi uşor de administrat care conţine imunoglobuline specifice pentru anumiţi germeni patogeni rezistenţi la antibiotic, dar şi imunomodulatori şi factori de transfer care refac şi stimularea răspunsului imun al întregului organism. Tratamentul cu oul hiperimun este recomandat în cazul pacienţilor cu infecţii cu germeni patogeni, fiind eficient chiar şi în cazurile rezistente la antibiotic, dar produsul poate fi folosit şi pentru creşterea imunităţii. Deşi este netoxic, o cură cu oul hiperimun, ca şi o cură cu suplimente alimentare din gama noastră, se face la indicaţia medicului. Se administrează la toate categoriile de vârstă. Singura interdicţie este, momentan, la persoanele alergice, dar se pare că şi acest obstacol va fi depăşit“, explică, pentru Adevărul, medicul Ionel Pătraşcu (foto dreapta), cercetător la Romvac.

Super-oul conţine anticorpi de găină care imunizează organismul contra unor bacterii cum ar fi: Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Clostridium difficile, Candida albicans, Helicobacter pylori.

„Cele mai bune rezultate le-am obţinut în cazul infecţiilor unirare vechi în care antibioticele n-au dat rezultate, dar îl putem folosi în mai multe domenii de activitate medicală. În colaborare cu Spitalul de Boli Infecţioase «Matei Balş», dar şi cu alte spitale din ţară, am tratat pacienţi înternaţi şi supravegheaţi acolo, cu rezultate foarte bune. Tratamentul se poate face şi acasă, ambulatoriu, apoi pacienţii vin la noi pentru confirmarea rezultatului cu teste de laborator“, mai spune doctorul Ionel Pătraşcu.

Cum se consumă oul-minune

Pentru preparare, „oul hiperimun“ se pune în apă clocotită şi se lasă la fiert timp de patru minute, apoi se trece prin jet de apă rece. Oul este corect preparat dacă gălbenuşul este moale. Alimentul poate fi consumat şi sub formă de şodou, prin amestecarea integrală sau doar a gălbenuşului (în cazul celor care nu tolerează albuşul), cu lapte călduţ si miere. O astfel de cură durează minimum o lună.

„Oul hiperimun“, spun realizatorii, este indicat şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, fie că vorbim de copii sau de adulţi. Alimentul-medicament ar ajuta la menţinerea structurii şi funcţionării articulaţiilor, la menţinerea nivelui normal al colesterolului din sânge şi la reglarea activităţii musculare, inclusive a muşchiului inimii.

Cu ce se ocupă Romvac

Romvac, companie cu experienţă de 40 de ani în domeniul vaccinurilor pentru animale, este producătoarea a sute de vaccinuri şi medicamente pentru toate speciile de animale şi deţinătoarea unei ferme pentru creşterea păsărilor unice în Sud-Estul Europei. Compania este cel mai mare producător şi distribuitor de profil din România, deţinând aproape 20% din piaţa locală a medicamentelor pentru animale. Unitatea este structurată ca societate comercială pe acţiuni, integral privatizată. Compania are experienţă şi în medicina umană, realizând diverse vaccinuri, studii virusologice, genetice şi epidemiologice.

Alimentul poate fi procurat direct, la sediul Romvac, sau comandat pe www.imunoinstant.ro. Preţul este de 42,5 lei pentru 10 ouă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Doru Dascalu
29.02.2016, 07:56:18

Asta da afacere! Nu credeam că mai există oameni care să se strofoace să mai facă un ban acolo, de o măslină şi de o scobitoare. Oare cât şi-or fi luat medicii care spun aşa ceva?! Să ajungi să vinzi ouă la proşti, cu aproape un euro bucata, este artă adevărată frate. Cred că dacă aude Trump se lasă de afaceri. Ştirea asta mergea şi de 1 aprilie, unsă.

+3 (15 voturi)
alex i
29.02.2016, 08:58:03

Pai la cate antibiotice se baga in pui, poti sa mananci un ou in loc sa iei pastile.

+4 (6 voturi)
Dorel Mambo
29.02.2016, 09:59:35

Gata cu fructele și legumele care conțin vitamina C, gata cu suplimentele alimentare din farmacii doldora de vitamina C. Oul minune bun la toate. Așa să fie, dar mă tem că e posibil să aibă reacție adversă și să începem să „cotcodăcim” !!

+3 (5 voturi)
foarte atent
29.02.2016, 10:26:16

gar-ga-ra !!! "Pentru preparare, „oul hiperimun“ se pune în apă clocotită şi se lasă la fiert timp de patru minute, apoi se trece prin jet de apă rece. Oul este corect preparat dacă gălbenuşul este moale." Vreau si eu un ou de GAINA care dupa 4 minute de fiert la 100 de grade are galbenusul moale !!

+3 (5 voturi)
Dionysos Bacchus
29.02.2016, 10:55:40

Pai astia sigur iau Nobelul pentru medicina . Cristina , zi-mi la ureche sa n-auda nimeni; cite cofraje de oua "minune" ti-au dat smecherii aia sa le faci reclama mincinoasa ?

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările